Μαμά μου, θα με βοηθήσεις να περπατήσω;
εμένα με αγαπάτε;
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-9511-87-2
Νότιος Άνεμος, Πέραμα, 4/2021
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 1/9/2024
€ 20.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 300 σελ.
Περιγραφή
Εισαγωγή

Βρέθηκα ξαφνικά, ανέλπιστα και αναπάντεχα να είμαι μητέρα παιδιού με εγκεφαλική παράλυση, χαμένη μέσα στον λαβύρινθο της διάγνωσης, του τρόπου αντιμετώπισης και της άγνωστης εξέλιξης, που κανείς από τους γιατρούς ή τους θεραπευτές δεν μπορούσε να προβλέψει.

Έψαξα μήπως είχα την τύχη να βρω, πλην των επιστημονικών, κάποιο βιβλίο, κυρίως γονέα, στο οποίο θα μιλούσε για το παιδί του, που έπασχε από εγκεφαλική παράλυση και ιδιαίτερα από σπαστική τετραπληγία ή παραπληγία. Ένα βιβλίο που να εκθέτει την εμπειρία του, τον τρόπο αντιμετώπισης και την εξέλιξη του παιδιού του κατά τα πρώτα κρίσιμα χρόνια της ζωής του και την ενηλικίωσή του.

    Επειδή, λοιπόν, δε βρήκα κάτι που θα μπορούσε να με βοηθήσει, ζητούσα μέσω φίλων και γνωστών να συναντήσω οικογένειες με πρόβλημα αντίστοιχο με αυτό του γιου μου. Ήθελα να ακούσω την εμπειρία τους, να μάθω τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν το πρόβλημα του παιδιού τους, να πάρω κουράγιο και αισιοδοξία, για να συνεχίσω.

    Δεν είμαι συγγραφέας. Είμαι μητέρα παιδιού με εγκεφαλική παράλυση, που μέσα από το επάγγελμά μου έμαθα να αγαπώ, να σέβομαι και να ξενυχτώ για να επαναφέρω την υγεία των ασθενών μου, πόσο μάλλον

όταν πρόκειται για την υγεία του παιδιού μου.

Γι’ αυτόν τον λόγο το βιβλίο αυτό δεν είναι αμιγώς θεματικό, επιστημονικό, κοινωνικό ή βιωματικό. Είναι όλα μαζί.

..............................................................................................................................................................


Add: 2021-07-30 14:02:17 - Upd: 2022-09-19 01:23:15