Ραντάρ και Ηλεκτρονικός Πόλεμος
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-508-323-6
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 60.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 27 εκ., 712 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Απευθύνεται (i) σε σπουδαστές των Παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων για τους οποίους μπορεί να λειτουργήσει ως σημαντικό διδακτικό βοήθημα , (ii) σε φοιτητές Σχολών Μηχανικών και (iii) σε Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και Μηχανικούς που απασχολούνται στην Πολιτική Αεροπορία.
Περιγραφή

Το παρόν βιβλίο αποσκοπεί στο να καλύψει βιβλιογραφικά τα σημαντικά τεχνολογικά αντικείμενα των Ραντάρ και του Ηλεκτρονικού Πολέμου και έχει βασισθεί στη μακρόχρονη σχετική εμπειρία του συγγραφέα Δρ. Θεόδωρου Κωστή.

Απευθύνεται (i) σε σπουδαστές των Παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων για τους οποίους μπορεί να λειτουργήσει ως σημαντικό διδακτικό βοήθημα , (ii) σε φοιτητές Σχολών Μηχανικών με τις ειδικότητες είτε Τηλεπικοινωνιών είτε Ηλεκτρονικής για τους οποίους αποτελεί ευκαιρία για ενημέρωση ή και εμβάθυνση στα σχετικά αντικείμενα και (iii) σε Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και Μηχανικούς που απασχολούνται στην Πολιτική Αεροπορία για τους οποίους μπορεί να χρησιμεύσει ως εγχειρίδιο συμπληρωματικών γνώσεων και εμβάθυνσης.

Η συνδυαστική προσέγγιση του διττού αντικειμένου του βιβλίου από το συγγραφέα πραγματοποιείται με ορθή κατανομή του περιεχομένου, η οποία εκκινεί με την πλήρη ανάπτυξη του επιστημονικού υποβάθρου των αντικειμένων, συνεχίζεται με ευρεία αναφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά των συστημάτων Ραντάρ και ολοκληρώνεται με την παρουσίαση σύγχρονων συστημάτων Ραντάρ και, κυρίως, Ηλεκτρονικού Πολέμου.

Δεδομένου του κατά κύριο λόγο εκπαιδευτικού προσανατολισμού του βιβλίου, το διττό αντικείμενο καλύπτεται πλήρως, τόσο ως προς το αναγκαίο επιστημονικό βάθος όσο και ως προς το εύρος των σχετικών εφαρμογών και συστημάτων. Προσφέρει με κατανοητό και πλήρη τρόπο την ουσιαστική γνώση των επιστημονικών αρχών που αξιοποιούνται για τη σχεδίαση και υλοποίηση των συστημάτων Ραντάρ και Ηλεκτρονικού Πολέμου καθώς και ευρεία ενημέρωση επί των μέχρι τώρα σχετικών τεχνολογικών εξελίξεων.

Σημαντικό θετικό χαρακτηριστικό του βιβλίου αποτελεί ο εμπλουτισμός του με ασκήσεις, παραδείγματα και εφαρμογές που συμβάλλουν στην ταχύτερη κατανόηση των βασικών εννοιών αλλά και την ευκολότερη μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη.

Με βάση το βάθος, το εύρος αλλά και την ορθή κλιμάκωση και τον αποτελεσματικό τρόπο παρουσίασης που χαρακτηρίζουν την κάλυψη του διττού αντικειμένου των Ραντάρ και Ηλεκτρονικού Πολέμου, το παρόν βιβλίο μπορεί να αποτελέσει σημαντικό διδακτικό βοήθημα για τους σπουδαστές των Παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων προς τους οποίους κυρίως απευθύνεται.

Επίσης, μπορεί να παράσχει την ευκαιρία σε Τηλεπικοινωνιακούς και Ηλεκτρονικούς Μηχανικούς να γνωρίσουν και ενδεχομένως εμβαθύνουν σε ένα πολύ ενδιαφέροντα τομέα του ευρύτερου αντικειμένου τους αλλά και να λειτουργήσει ως συμπλήρωμα γνώσεων για Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και επαγγελματίες της Πολιτικής Αεροπορίας.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

1.  Βασικοί Ορισμοί

2.  Εξίσωση Τηλεπικοινωνιών

3.  Εξίσωση Ραντάρ

4.  Θέματα Εκπομπής

5.  Κεραίες

6.  Ενεργός Διατομή Στόχου (RCS)

7.  Διάδοση

8.  Θέματα Λήψης

9.  Τύποι Ραντάρ: Παλμικό - Παλμικό Ντόπλερ - CW

10. Ειδικοί Τύποι Ραντάρ: SAR-ISAR

11. Ηλεκτρονικός Πόλεμος

για περισσότερες πληροφορίες:

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΩΝ (iwn.gr)

Ο Δρ Θεόδωρος Γ. Κωστής έχει πολύχρονη εκπαιδευτική εμπειρία στην ανώτερη τριτοβάθμια εκπαίδευση (Λέκτορας ΠΔ407/80] στα Στρατιωτικά Ηλεκτρονικά & Τηλεπικοινωνίες στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Ηλεκτροπτικά & Συστήματα Ραντάρ στην Στρατιωτική Σχολή Διαβιβάσεων, Ηλεκτρονικά, Ψηφιακά και Ηλεκτρικά Συστήματα στην Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας & Συστήματα Ραντάρ στην Σχολή Ικάρων. Είναι εγγεγραμμένος στο Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος (Διπλ. Ηλ. Μηχανικός & Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών]. Έχει συμμετοχή ως ομιλητής σε επιστημονικά συνέδρια και έχει συγγράψει άρθρα σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Διατελεί στην επιστημονική επιτροπή αρκετών επιστημονικών συνεδρίων, εκδόσεων και βιβλίων. Η έρευνα του εστιάζεται στα συστήματα ραντάρ για τον στρατιωτικό τομέα.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
• Διδακτορικό στα Συστήματα Ραντάρ, στο γνωστικό αντικείμενο «Συστήματα Εξομοίωσης» με τίτλο ‘Οι εξομοιωτές ISAR ως λογισμικοριζόμενα συστήματα ηλεκτρονικών αντιμέτρων - Inverse Synthetic Aperture Radar Simulators as Software- defined Countermeasure Systems', Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, (2010]
• Πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Ηλ. Υπολογιστών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, μέσω ΔΙΚΑΤΣΑ, (2004]
• MSc Μικροκύματα & Οπτοηλεκτρονική, με υποτροφία από το EPSRC (Engineering & Physical Sciences Research Council), Department of Electrical & Electronic Engineering, University College London, Λονδίνο, Αγγλία (2001]
• BEng (Hons] Τηλεπικοινωνίες & Δίκτυα Ηλ. Υπολογιστών, Department of Electrical, Computer & Communication Engineering, South Bank University, Λονδίνο, Αγγλία (2000)

ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ:   https://tkostis.wordpress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ:   https://twitter.com/tedkostis   https://www.linkedin.com/in/tedkostis


Add: 2021-07-28 14:45:17 - Upd: 2023-12-06 14:35:32