Ο δρόμος για τη Δαμασκό
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-436-810-5
Οξύ, 6/2021
Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 29/12/2022
€ 12.99 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 13 εκ, 144 σελ.
Περιγραφή

Βαδίστε στα χνάρια των πρωταγωνιστών στο Δρόμο για τη Δαμασκό.

 

Οι εκδόσεις Οξύ παρουσιάζουν τη συλλογή διηγημάτων του καταξιωμένου δημοσιογράφου και συγγραφέα Ευάγγελου Αρεταίου «Ο Δρόμος για τη Δαμασκό».

Ο συγγραφέας, έχοντας βιώσει μέσα από τα ταξίδια του τι σημαίνει στην πραγματικότητα η φράση «Ο Δρόμος για τη Δαμασκό» -κάτι το πραγματικό, το αληθινό, το υπαρκτό- εμπνέεται και περιγράφει τις ζωές επτά διαφορετικών ανθρώπων που είχαν σκοτώσει ή απατήσει, ανθρώπων που είχαν κυλιστεί στο βούρκο διαπράττοντας λάθη μεγάλα. Ανθρώπων που όλοι γνώριζαν για τα εγκλήματά τους ή και άλλων που τα γνώριζαν μονάχα οι ίδιοι, ανθρώπων που είχαν αισθανθεί προδομένοι ή άλλων που επέλεξαν να οδηγήσουν την αγά πη τους μέχρι τα απέραντα όρια της.

«Μονάχα από την ρωγμή μιας ραγισμένης καρδιάς μπορεί να μπει το φως μέσα»…

Ένας πρώην βομβιστής του IRA που προσπαθεί να γλιτώσει από τα φαντάσματα του παρελθόντος, μια Βελγίδα των μυστικών πληροφοριών που ανακαλύπτει ότι ο άντρας που αγάπησε, αγαπούσε κι άλλη μια γυναίκα, ένας Έλληνας διεφθαρμένος δικηγόρος που παλεύει με τον πατέρα του και τις επιλογές του, ένας Κούρδος που σκότωσε την κόρη του για να «ξεπλύνει» την τιμή της οικογένειας, ένας αποφυλακισμένος Βέλγος βαρυποινίτης που σκότωσε δυο ανθρώπους σε μια ληστεία, μια Καναδέζα ακαδημαϊκός που βρέθηκε να κοιμάται στους δρόμους του Τορόντο γιατί άθελά της πρόδωσε τον άντρα που αγαπούσε. Κι ένας αφηγητής που παλεύει να γλιτώσει από τον αλκοολισμό...

Επτά διαφορετικές ζωές, εμπνευσμένες από αληθινά πρόσωπα και καταστάσεις. Όλες πάνε προς την ίδια κατεύθυνση: Τον δρόμο για τη Δαμασκό. Τον δρόμο της μετάνοιας, της συγχώρεσης, της βαθιάς αλλαγής.