Γύθειο: Λατρεμένη μας Πόλη
Στην αγκαλιά του Λακωνικού Κόλπου
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-651-028-1
Βεργίνα, 7/2021
Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 8/1/2023
€ 12.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 14 εκ, 150 γρ, 152 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Αγαπημένοι μου, όσοι θα διαβάσετε το βιβλίο αυτό θα βρείτε κάτι από τον εαυτό σας, τις χαρές και τις λύπες σας, τα όνειρά σας και τους ανθρώπους που ποτέ δεν μπορείτε να ξεχάσετε, γιατί η αγάπη είναι πάντα ζωντανή.
Περιγραφή

Αγαπημένοι μου, όσοι θα διαβάσετε το βιβλίο αυτό θα βρείτε κάτι από τον εαυτό σας, τις χαρές και τις λύπες σας,

τα όνειρά σας και τους ανθρώπους που ποτέ δεν μπορείτε να ξεχάσετε, γιατί η αγάπη είναι πάντα ζωντανή. Φωτίζει

τον δρόμο μας όσο κι αν είναι δύσκολο το πέρασμά του και προσθέτει μία σελίδα στη λαογραφία της όμορφης Πατρί-

δας μας. Είναι αυτή που καταγράφει, διατηρεί παραδόσεις και έθιμα, στηρίζει και μαζί με την Ιστορία οριοθετεί τον

πολιτισμό μας που τόσα χρόνια μένει ζωντανός και είναι φάρος φωτεινός για ολόκληρη την ανθρωπότητα.  

                                                                                                                               Νέλλη Λαγάκου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε  στο Γύθειο Λακωνίας όπου έζησε μέχρι που ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της. Απεφοίτησε από τη Χαροκόπειο Ανωτάτη Σχολή Οικιακής Οικονομίας της Αθήνας και στη συνέχεια έφυγε για Η.Π.Α., όπου συνέχισε τις σπουδές της, αλλά και εργάστηκε σε διάφορους οργανισμούς.

Στην Ελλάδα εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, στη Χαροκόπειο Α.Σ.Ο.Ο., στη Δευτεροβάθμια  Εκπ/ση και διετέλεσε Σχ. Σύμβουλος στη Δ/θμια Εκπ/ση Πειραιά για οκτώ έτη.

 Έχει παρακολουθήσει και έχει λάβει μέρος με σχετικές εισηγήσεις σε πολλά συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό για εκπαιδευτικά θέματα της σύγχρονης Εκπ/σης καθώς και άλλα θέματα κοινωνικού, οικολογικού, πολιτιστικού και πνευματικού ενδιαφέροντος.

Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Αμφικτιονίας του Ελληνισμού όπου έχει διατελέσει και μέλος κριτικής επιτροπής σε διαγωνισμούς ποίησης.

Υπήρξε μέλος του Αυγέρειου Κύκλου της Ε.Ε.Λ. και μέλος επιτροπής για τη βράβευση βιβλίων. Διετέλεσε μέλος και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κρίσης Νέων Μελών στην Ε.Ε.Λ. Επίσης ήταν μέλος κριτικών επιτροπών διαγωνισμού ποίησης το 1984 καθώς και του θεατρικού φεστιβάλ στον Δήμο Αργυρούπολης το 1991. 

Είναι ιδρυτικό μέλος πολιτιστικών συλλόγων, Επιστημονικών Ενώσεων και Συνδικαλιστικών Σωματείων.  Έχει οργανώσει πολιτιστικές εκδηλώσεις, σειρά διαλέξεων, σεμιναρίων και παρακολουθεί όλα τα πολιτιστικά δρώμενα.

Έχει παρουσιάσει πνευματικούς ανθρώπους του λόγου και της τέχνης όπως τον Νικηφόρο Βρεττάκο, τον Γιάννη Ρίτσο, τον χαράκτη Α. Τάσσο,(Αναστάσιος Αλεβίζος) τον γλύπτη  Μέμο Μακρή τον κεραμίστα Πάνο Βαλσαμάκη, τον ζωγράφο και συγγραφέα, αγωνιστή Κυριάκο Τσακίρη, τη Σοφία  Φίλντιση κ. ά., στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, σε άλλα Πνευματικά Ιδρύματα, σε Δήμους και Πολιτιστικά Κέντρα της Αθήνας και της περιφέρειας.

Έχει συνεργαστεί με την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, με διάφορα περιοδικά, εφημερίδες και τις εγκυκλοπαίδειες, (Ελληνικά Γράμματα και Χάρη Πάτση) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει λάβει μέρος στο ποιητικό φεστιβάλ (1997) στο Πόζναν της Πολωνίας.

Έχει τιμηθεί με διακρίσεις –επαίνους και βραβεία– από λογοτεχνικούς και άλλους φορείς.