ΚΑΣΙΩΤΕΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΟΙ: ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΤΟΥ ‘21
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-628-133-4
Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 1/1/2023
€ 8.48 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 17 εκ, 84 σελ.
Περιγραφή

Το πάθος για την ελευθερία, η αδικία και η ανάγκη για δικαίωση, η καταστροφή, ο ηρωισμός και το αδούλωτο πνεύμα είναι στοιχεία που υπάρχουν στο θεατρικό έργο του Μηνά Βιντιάδη Κασιώτες Καπεταναίοι: Οι Μεγάλοι Άγνωστοι του ’21, μέσα από το οποίο αναδεικνύεται η σημαντική προσφορά των καπεταναίων της Κάσου στην Ελληνική Επανάσταση.

Είναι το έργο με το οποίο ο Δήμος Κάσου συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τα διακόσια (200) χρόνια από την Επανάσταση του ’21. «Η Κάσος μπήκε στον αγώνα για την ελευθερία ενώ βρισκόταν σε μια περίοδο άνθησης και ευημερίας, χωρίς τον τρόμο των Τούρκων και τον βραχνά των κοτσαμπάσηδων, όπως συνέβαινε στη Ρούμελη και τον Μοριά, αλλά και σε άλλα νησιά της Ελλάδας. [...] Όλοι εμείς εδώ στο νοτιοανατολικότερο σημείο του χάρτη έχουμε μια υποχρέωση και στους προγόνους μας και στα παιδιά μας: δικαίωση, αναγνώριση, καλύτερο αύριο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του νησιού.

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε στις αρχές Ιουνίου στην Κάσο και την Κάρπαθο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Ολοκαύτωμα του νησιού και το 2024 θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή τα διακόσια (200) χρόνια από την επέτειο του κορυφαίου για το νησί ιστορικού γεγονότος.