Εξ αποστάσεως σχολική εκπαίδευση
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-658-086-4
Εκδόσεις Φυλάτος, Χαλκιδική, 7/2021
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 16.44 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
98 σελ.
Περιγραφή

Εξ αποστάσεως σχολική εκπαίδευση – Ζητήματα σχεδιασμού και οργάνωσης, διαπιστώσεις, προβληματισμοί και προτάσεις.

Το 2020 μαζί με την πανδημία, εισέβαλε στη ζωή μας και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Η ανάγκη να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία καθοδηγούσε την πορεία στο δύσκολο μονοπάτι της επείγουσας εξ αποστάσεως διδασκαλίας με πολλές δυσκολίες και προβλήματα σε πολλά επίπεδα, πρόσβασης, υποδομών, ψηφιακών δεξιοτήτων, επιμόρφωσης κ.ά.
Οι διαπιστώσεις από την κατάσταση αυτή ανέδειξαν την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα θεσμικό πλαίσιο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το οποίο θα συμπληρώνει κενά που παρουσιάζονται στη δια ζώσης διδασκαλία σε επείγουσες και έκτακτες καταστάσεις που μπορεί να αφήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες μακριά από την εκπαιδευτική διαδικασία για πολύ καιρό. Εξάλλου, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι άμεσα συνδεδεμένη, με τις απαραίτητες για τον 21ο αιώνα, ψηφιακές δεξιότητες.
Η διαμόρφωση αυτού του πλαισίου, για να συμβάλει αποτελεσματικά και ποιοτικά στην εκπαιδευτική διαδικασία, χρειάζεται προσεκτικό σχεδιασμό και οργάνωση.
Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται μερικά από τα σημαντικά ζητήματα, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη στον σχεδιασμό και την οργάνωση της σχολικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Ένας από τους βασικούς στόχους του βιβλίου είναι να ανοίξει ένας διάλογος για το ζήτημα, ο οποίος θα οδηγήσει άμεσα και με σταθερά βήματα στη διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα μπορέσει να γίνει πράξη και θα συμβάλει στη βελτίωση ολόκληρης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.


Add: 2021-07-14 14:37:25 - Upd: 2022-05-09 13:46:19