Ναυτικό Δίκαιο
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-648-319-6
4η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 50.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 559 σελ.
Περιγραφή

Πρόκειται για την νέα έκδοση της μελέτης που πραγματεύεται συνοπτικά το ιδιωτικό ναυτικό δίκαιο σε πλήρη έκταση. Η παρούσα έκδοση συνιστά επικαιροποίηση και συμπλήρωση της προηγούμενης. Η παρέλευση των 6 ετών κατέστησε αναγκαία την παρακολούθηση ορισμένων ζητημάτων, ιδίως στη θαλάσσια μεταφορά πραγμάτων και επιβατών. Ακόμη, προστέθηκε ένα κεφάλαιο για τα ναυάγια με ειδική αναφορά στο νέο υπερεθνικό καθεστώς της Δ.Σ. του Ναϊρόμπι. Επίσης, υπήρξε εμβάθυνση στα ζητήματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, όπως και σε ζητήματα που άπτονται της κτήσης κυριότητας πλοίου αλλά και στην εκτέλεση απόφασης κωλυσιπλοΐας πλοίου εντός του ευρωπαϊκού χώρου. Παρόμοια έγινε εμπλουτισμός στη θεματική της σύγκρουσης πλοίων, με έμφαση στην έκταση της ευθύνης, των προνομιακών απαιτήσεων, αλλά και στο ακανθώδες ζήτημα της αποκρυστάλλωσης του εφαρμοστέου δικαίου σε περιστατικά σύγκρουσης πλοίων με στοιχεία αλλοδαπότητας.

Πάντως, τα συναφή με το «Brexit» θέματα και οι επιπτώσεις αυτού δεν έχουν ληφθεί υπόψη στην παρούσα έκδοση, καθόσον κατά το χρόνο επικαιροποίησης δεν είχε ακόμα αποκρυσταλλωθεί το νομικό καθεστώς που θα διέπει τη ναυτιλία στη μετά «Brexit» εποχή.

Κατά τα άλλα, η μελέτη εξακολουθεί να διατηρεί τον συνοπτικό τρόπο προσέγγισης, ώστε να αποτελεί χρήσιμο εργαλείο, τόσο στους πρακτικούς όσο και στους θεωρητικούς του ναυτικού δικαίου.


Add: 2021-06-18 15:08:02 - Upd: 2022-06-10 08:45:44