Το Ε.Σ.Υ. στα χρόνια των Μνημονίων
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-204-044-7
Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη, 5/2021
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 280 σελ.
Περιγραφή

Το Ε.Σ.Υ. απο­τε­λεί ανα­πο­τε­λε­σμα­τι­κή και κοι­νω­νι­κά άνι­ση κρα­τι­κή υπη­ρε­σία, και όχι έναν σύγ­χρο­νο δη­μό­σιο ορ­γα­νι­σμό υγεί­ας. Οι δι­α­χρο­νι­κές πα­θο­γέ­νει­ες του ΕΣΥ, και κυ­ρί­ως η υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση, η υπο­στε­λέ­χω­ση, η ανε­παρ­κής δι­οί­κη­ση, η έλ­λει­ψη σχε­δι­α­σμού και αξι­ο­λό­γη­σης, επι­δει­νώ­θη­καν στα χρό­νια της κρί­σης λό­γω της ση­μα­ντι­κής πε­ρι­στο­λής της δη­μό­σι­ας δα­πά­νης υγεί­ας.

Η μεί­ω­ση της δη­μό­σι­ας δα­πά­νης σε ένα σύ­στη­μα το οποίο χα­ρα­κτη­ρί­ζε­ται από εξαι­ρε­τι­κά υψη­λές ιδι­ω­τι­κές δα­πά­νες υγεί­ας, όπως συμ­βαί­νει στη χώ­ρα μας, κα­θι­στά ακό­μα πιο προ­βλη­μα­τι­κή την πρό­σβα­ση στις υπη­ρε­σί­ες υγεί­ας, με επα­κό­λου­θα τα χα­μη­λά επί­πε­δα ικα­νο­ποί­η­σης των χρη­στών τους, κα­θώς και την πε­ραι­τέ­ρω υπο­βάθ­μι­ση της ποι­ό­τη­τας των πα­ρε­χό­με­νων υπη­ρε­σι­ών.

Τούντας Γιάννης
Ο Γι­άν­νης Τού­ντας είναι Κα­θη­γη­τής Κοι­νω­νι­κής και Προ­λη­πτι­κής Ια­τρι­κής στην Ια­τρι­κή Σχο­λή του Πα­νε­πι­στη­μίου Αθη­νών. Έχει σπου­δά­σει Βι­ο­λο­γία (Bachelor) και Δη­μό­σια Υγεία (Master) στο Πα­νε­πι­στή­μιο Harvard, κα­θώς και Ια­τρι­κή στο Πα­νε­πι­στή­μιο Αθη­νών. Είναι δι­ευ­θυ­ντής του Κέ­ντρου Με­λε­τών Υπη­ρε­σι­ών Υγεί­ας της Ια­τρι­κής Σχο­λής του Πα­νε­πι­στη­μίου Αθη­νών, κα­θώς και του Ιν­στι­τού­του Κοι­νω­νι­κής και Προ­λη­πτι­κής Ια­τρι­κής. Είναι, επί­σης, Πρό­ε­δρος της Ελ­λη­νι­κής Εται­ρεί­ας Προ­α­γω­γής και Αγω­γής Υγεί­ας, Πρό­ε­δρος των Επι­στη­μο­νι­κών Επι­τρο­πών του Εθνι­κού Δι­κτύου Νο­σο­κο­μεί­ων και Υπη­ρε­σι­ών Προ­α­γω­γής Υγεί­ας και του Εθνι­κού Δι­κτύου Υγι­ών Πό­λε­ων, κα­θώς και εκ­δό­της του πε­ρι­ο­δι­κού «Νέα Υγεία». Κα­τά το πα­ρελ­θόν έχει δι­α­τε­λέ­σει Πρό­ε­δρος του Εθνι­κού Ορ­γα­νι­σμού Φαρ­μά­κων (ΕΟΦ).

Add: 2021-06-03 15:06:51 - Upd: 2021-06-03 15:06:51