Οι δολοφόνοι ανάμεσά μας
The murderers among us (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-484-673-3
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Ενιαία τιμή έως 24/11/2022
€ 22.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
23 x 16 εκ, 465 γρ, 336 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Η ιστορία του Simon Wiesenthal, του ανθρώπου που ανακάλυψε το κρησφύγετο του Adolf Eichmann στη Νότια Αμερική. Ενός ανθρώπου που επέζησε από το στρατόπεδο συγκέντρωσης Μάουτχαουζεν και ακολούθησε τα ίχνη περίπου χιλίων ναζί εγκληματιών πολέμου, τους οποίους κατάφερε να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης.
Περιγραφή

Όταν οι σύμμαχοι απελευθέρωσαν το στρατόπεδο συγκέντρωσης Μάουτχαουζεν, ο Simon Wiesenthal ήταν ανάμεσα στους επιζώντες μέσα σε ένα κτίριο γεμάτο πτώματα. Χάνοντας τη σύζυγο και την οικογένειά του στον πόλεμο και στους θαλάμους αερίων, ο Wiesenthal έβαλε σκοπό της ζωής του να ανακαλύψει και να συλλάβει τους ναζί εγκληματίες πολέμου που είχαν σκορπιστεί και κρύβονταν σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να τους οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο Wiesenthal έμεινε στην ιστορία ως ο άνθρωπος που ανακάλυψε το κρησφύγετο του Adolf Eichmann στη Νότια Αμερική, ως ένας επίμονος, ακαταπόνητος, ίσως υπερβολικά αφοσιωμένος ερευνητής. Τον αποκάλεσαν «εμμονικό εκδικητή» και «ανηλεή κυνηγό» των ναζί, όμως το πορτρέτο του από τον Joseph Wechsberg, δημοσιογράφο του The New Yorker, σκιαγραφεί ακριβώς το αντίθετο: έναν συμπονετικό άνθρωπο που δεν δίστασε να θέσει τη ζωή και την ψυχική του υγεία σε κίνδυνο, να θυσιάσει τα πάντα, προκειμένου να προστατέψει τους συνανθρώπους του και να φροντίσει ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Και όλα αυτά σε πείσμα των εναπομεινάντων υποστηρικτών των ναζί, κάποιων κυβερνήσεων που δεν έβλεπαν με καλό μάτι την προσπάθειά του, αλλά και του μεγαλύτερου εχθρού στο πέρασμα του χρόνου: της λήθης.

Μια συγκλονιστική ιστορία που μπορεί να διαβάζεται ως αστυνομικό θρίλερ, είναι όμως πολύ περισσότερα από αυτό.

  • Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εκδίδεται αυτή η μοναδική, συναρπαστική μαρτυρία του σημαντικότερου κυνηγού των ναζί στον 20ό αιώνα: ο Wiesenthal ήταν ένας εμμονικός συλλέκτης πληροφοριών γιατί πίστευε στην έννομη απόδοση δικαιοσύνης και όχι στην αυτοδικία. Και αυτό εδώ το βιβλίο αποτελεί τη βίβλο της πορείας του.
  • «Μια συναρπαστική, εφιαλτική ιστορία… Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας, αλλά ό,τι γράφει είναι πέρα για πέρα αληθινό!» Miami Herald
  • Θαυμάσιος αφηγητής, ο Wiesenthal μπλέκει μια πέρα για πέρα αληθινή πλοκή με το εκλεπτυσμένο, πικρό χιούμορ ενός τραυματισμένου αλλά σοφού ανθρώπου. Μια πραγματική ντετεκτιβική ιστορία που περιγράφει πού κρύβονταν, πώς βρέθηκαν και πώς καταδικάστηκαν μερικοί από τους μεγαλύτερους εγκληματίες του 20ού αιώνα.