Αντιθετικοί παραλληλισμοί
Εξώφυλλο/εικαστικό: Αποστολίδου, Ξένια
Επιμέλεια κειμένου: Σφηνιά, Κυριακή
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-9547-97-0
Θερμαϊκός, Θεσσαλονίκη, 5/2021
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 7.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 25 εκ., 190 γρ., 64 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Μια τρυφερή ανασκόπηση πάνω στην αστική ζωή, τη φύση, την ομορφιά και το εφήμερο του έρωτα. Ο συγγραφέας εξετάζει θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο και τις ανθρώπινες σχέσεις με ευαισθησία και κριτική διάθεση. Μνήμη και φαντασία περιπλέκονται με λυρικότητα σε μια σειρά ποιημάτων, βιωματικά, στοχαστικά και άλλα συμβολικά.
Περιγραφή

Ο Βασίλειος Φλαμπουράρης κυκλοφορεί την τρίτη ποιητική του συλλογή με τίτλο «Αντιθετικοί παραλληλισμοί» στις εκδόσεις Θερμαϊκός. Μια τρυφερή ανασκόπηση πάνω στην αστική ζωή, τη φύση, την ομορφιά και το εφήμερο του έρωτα. Ο συγγραφέας εξετάζει θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο και τις ανθρώπινες σχέσεις με ευαισθησία και κριτική διάθεση. Μνήμη και φαντασία περιπλέκονται με λυρικότητα σε μια σειρά ποιημάτων, που κάποια φαίνονται βιωματικά, κάποια στοχαστικά και άλλα συμβολικά.

 

Απόσπασμα από το βιβλίο

καθίσαμε σ’ ένα ξύλινο παγκάκι

για να ξαποστάσουν τα όνειρα.

Ατενίζαμε το ώριμο κεράσι της πανσελήνου –

ορατός καθρέπτης μιας τεθλασμένης πραγματικότητας

σαν ταξιδιώτες χαμένοι στον κοσμικό γαλαξία του χρόνου.

 

Μια σειρά ποιημάτων που ανιχνεύουν τη μνήμη, τον έρωτα και τον σύγχρονο άνθρωπο με ευαισθησία και τρυφερότητα, μέσα από τη βιωματική αλλά πάντα στοχαστική ματιά του συγγραφέα.


Βιογραφικό

Ο Βασίλειος Φλαμπουράρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Είναι επιμελητής Α’ αναισθησιολόγος στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο Αθηνών. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: Ερωτικά σκιρτήματα (Ιωλκός, 2017) και Ανθρώπινο σημειωματάριο (Ιωλκός, 2017). Ομιλεί αγγλικά, βουλγαρικά και σουηδικά, και έχει βραβευτεί σε πολλούς ποιητικούς διαγωνισμούς.


Add: 2021-05-24 10:11:02 - Upd: 2021-05-24 10:11:02