Finale
Γρήγορος οδηγός εκμάθησης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-7554-73-4
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 20.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
18 x 26 εκ., 200 γρ., 56 σελ.
Περιγραφή

Η ιδέα του παρόντος βιβλίου βασίζεται στον επίσημο αγγλικό οδηγό. Όμως, μέσα στη δική μου εργασία, έχω συμπεριλάβει όλες εκείνες τις προωθημένες τεχνικές που είναι δυσνόητες, δηλαδή δεν εξηγούνται με απλό τρόπο στο επίσημο εγχειρίδιο του προγράμματος ή δεν αναφέρονται καθόλου.
Προσπάθησα ώστε να γίνει αυτό το εγχειρίδιο, όσο είναι δυνατόν, απλό και χρηστικό, χωρίς πολλούς "κομπιουτερίστικους" όρους που μπερδεύουν έναν μουσικό, όταν μάλιστα αυτός δεν έχει την απαραίτητη εξοικείωση με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Ο "Γρήγορος Οδηγός Εκμάθησης" του Finale απευθύνεται σε χρήστες που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows, αλλά και Mac OS. Το interface του προγράμματος είναι ίδιο και στα δύο λειτουργικά συστήματα. Διαφοροποιείται, όμως, σε κάποιες εντολές τού πληκτρολογίου. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει η προσθήκη "Mac > πλήκτρο".
Θεώρησα απαραίτητο να αναφερθώ, στο τέλος, στη γλώσσα MIDI και στον Garritan Aria Player. Η ανάγνωση και μόνον αυτού του κεφαλαίου θα βοηθήσει στο να γίνει, όσο γίνεται, κατανοητός ο τρόπος που λειτουργούν οι μουσικές εφαρμογές και τα εικονικά ηλεκτρονικά όργανα (VST Instruments).
Θέλω να ευχαριστήσω τον Δρ. Stefan Schwalgin για την πολυετή φιλία του, αλλά και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, να μου αποκαλύψει πολλά "μυστικά" της πολύ σπουδαίας αυτής εφαρμογής.
Τέλος, πολλές ευχαριστίες στους αγαπητούς μου συνεργάτες, Κώστα Παπαγρηγορίου και Χαρίλαο Νάκα, για την κοινή μας πορεία στις μουσικές εκδόσεις στην Ελλάδα, αλλά και για την δυνατότητα που μου έδωσαν να αποδείξω ότι δεν υστερούμε σε ποιότητα  από τους αντίστοιχους μεγάλους εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού.
Δημήτριος Ντούλιας


Add: 2021-05-08 11:58:14 - Upd: 2021-11-16 18:37:37