ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΥ
Dancing the Labyrinth (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Αλυγιζάκης, Ιωσήφ
Σημειώσεις: Τσαντής, Χρήστος Α.
Επιμέλεια κειμένου: Τσαντής, Χρήστος Α.
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5356-55-2
Εκδόσεις Ραδάμανθυς, Χανιά Κρήτης, 4/2021
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 16.89 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 600 γρ., 322 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Η Κάρεν Μάρτιν αγαπά την Κρήτη και την έχει μελετήσει βαθιά. Με το μυθιστόρημά της, μας προσφέρει μία συναρπαστική βόλτα στην Ιστορία, στην εποχή της Μητριαρχίας στο νησί
Περιγραφή

Η Κάρεν Μάρτιν αγαπά την Κρήτη και την έχει μελετήσει βαθιά. Με το μυθιστόρημά της, μας προσφέρει μία συναρπαστική βόλτα στην Ιστορία, στην εποχή της Μητριαρχίας στο νησί. Η πρωταγωνίστρια του έργου της, η Χρυσηίδα, ταξιδεύει στην Κρήτη, σε μία πορεία αυτογνωσίας. Εγκλωβίζεται σε μια σπηλιά, κι εκεί, απρόσμενα, θα κάνει ένα μεγάλο ταξίδι στο χρόνο, τότε που λατρευόταν στο νησί η Μεγάλη Μητέρα. Η συγγραφέας, με λογοτεχνική μαεστρία, μας χαρίζει απίστευτες εικόνες και περιγραφές των τελετών και της καθημερινότητας της ζωής χιλιάδες χρόνια πριν. Παράλληλα όμως, η αφήγηση δεν χάνεται στον λαβύρινθο, αλλά βαστά το νήμα που οδηγεί ξανά στο φως… Ένα πραγματικά συναρπαστικό μυθιστόρημα. 

Η Karen Martin εργάστηκε ως ανεξάρτητος συγγραφέας και σκηνοθέτης στο αυστραλιανό θέατρο για περισσότερα από τριάντα χρόνια. Έχει γράψει σενάρια και έχει πάρει μέρος ως αφηγήτρια σε παραστάσεις, περιοδεύοντας διεθνώς. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ανθολογίες. Το 2004 κυκλοφόρησε το έργο της «The Women’s Jail Project», για το οποίο βραβεύτηκε. Το «Dancing the Labyrinth» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω στο δεύτερο χειρόγραφό της, με τίτλο «The Invisible Woman».


Add: 2021-04-27 23:32:25 - Upd: 2024-01-23 10:02:21