Πώς θα ζήσουμε στον Άρη
How We'll Live On Mars (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5265-46-5
Key Books, Αθήνα, 4/2021
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 11.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
12 x 18 εκ., 200 γρ., 144 σελ.
τ. 1
Σύντομη περιγραφή
Σε αυτό το συναρπαστικό βιβλίο, ο Petranek μας συστήνει τους πρωταγωνιστές αυτής της περιπέτειας, εξηγεί τους λόγους πίσω από αυτήν την προσπάθεια και περιγράφει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον στο διάστημα.
Περιγραφή

Άρης – Το επόμενο σύνορο

Εκεί που η επιστημονική φαντασία συναντά την πραγματικότητα…

Σύμφωνα με τον βραβευμένο δημοσιογράφο Stephen Petranek, ο άνθρωπος θα έχει εποικίσει τον πλανήτη Άρη μέχρι το 2027. Κάτι τέτοιο, ισχυρίζεται, δεν είναι απλώς εφικτό μα και αναπόφευκτο. Αν αυτό φαντάζει σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ξανασκεφτείτε το: η εξάλειψη των φυσικών πόρων, ο υπερπληθυσμός και η καταστροφή του περιβάλλοντος καθιστούν απαραίτητη την κατάστρωση ενός σχεδίου Β για την επιβίωση της ανθρωπότητας – και ο Petranek περιγράφει με λεπτομέρειες το πώς θα γίνει αυτό.

Στην ξέφρενη κούρσα για την κατάκτηση του κόκκινου πλανήτη συμμετέχουν ήδη κορυφαίοι επενδυτές όπως ο Elon Musk, ο Jeff Bezos, ο Paul Allen και ο Sir Richard Branson, ιδιωτικές πρωτοβουλίες όπως μία ολλανδική εκπομπή reality, η ΝASA και η κινεζική κυβέρνηση – όλοι τους γνωρίζουν ότι προκειμένου να επιβιώσουμε ως είδος, η ιδέα του εποικισμού ενός άλλου πλανήτη πρέπει να γίνει άμεσα πραγματικότητα. Η τεχνολογία για κάτι τέτοιο υπάρχει ήδη: στόχος δεν είναι απλώς η γαιοποίηση του Άρη, αλλά και η μετατροπή του σε έναν διαστημικό Κήπο της Εδέμ.

Σε αυτό το συναρπαστικό βιβλίο, ο Petranek μας συστήνει τους πρωταγωνιστές αυτής της περιπέτειας, εξηγεί τους λόγους πίσω από αυτήν την προσπάθεια και περιγράφει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον στο διάστημα. Συνδυάζοντας εκτενή έρευνα και συνεντεύξεις με πρόσωπα κλειδιά, το Πώς θα ζήσουμε στον Άρη αποτελεί μια πρώτης τάξης γνωριμία με ένα θέμα που τα επόμενα χρόνια θα αποτελεί καυτό αντικείμενο συζήτησης στην επιστημονική κοινότητα και ανάμεσα σε όλους τους κατοίκους του πλανήτη μας.


Add: 2021-04-23 16:34:43 - Upd: 2021-04-23 16:34:43