Ο μεγάλος αρκούδος, το μικρό αρκουδάκι κι εγώ
Mi Oso Grande, Mi Oso Pequeno y yo (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-645-145-4
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 2/2021
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 12.20 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
22 x 28 εκ., 427 γρ., 40 σελ.
Περιγραφή

Ένα διασκεδαστικό χειμωνιάτικο παραμύθι από τη συγγραφέα Margarita del Mazo και την εικονογράφο Rocio Bonilla

Είναι πολύ ωραίο να έχεις ένα αρκουδάκι. Αλλά είναι ακόμα καλύτερο να έχεις και έναν μεγάλο αρκούδο! Αυτό σκέφτεται το μικρό κορίτσι της ιστορίας μας, καθώς προετοιμάζεται για μια συναρπαστική μέρα στο χιόνι, μαζί με τις δύο αρκούδες της. Μαζί θα πάνε στο βουνό και θα συναντήσουν πολλούς φίλους στο δάσος!

Μια τρυφερή ιστορία για τον μπαμπά και τα συναισθήματα του παιδιού προς αυτόν. Το κοριτσάκι έχει ένα μικρό λούτρινο αρκουδάκι που λατρεύει και είναι συνέχεια μαζί της για να τη βοηθάει να πιάνει φιλίες με μικρά πλάσματα, να παίζουν, να το προστατεύει η ίδια. Αλλά έχει κι έναν μεγάλο αρκούδο, που την προσέχει πάντα, κρύβεται στην αγκαλιά του, παίζουν μαζί, της μαθαίνει τον κόσμο. Και δεν είναι άλλος από τον μπαμπά, που όμως για τη μικρή δεν είναι παρά ο μεγάλος της αρκούδος! Υπέροχη εικονογράφηση από τη γνωστή Rocio Bonilla που παίζει με τη μορφή του πατέρα και «βλέπει με τα μάτια της μικρής ηρωίδας», παρουσιάζοντάς τον από πίσω με σκουφάκι που έχει αυτιά δίνοντας την εντύπωση ενός γιγάντιου αρκούδου, μέχρι που στην τελευταία σελίδα φαίνεται το ανθρώπινο πρόσωπό του.

Η Μαργαρίτα ντελ Μάθο γεννήθηκε το 1960 στη Μαδρίτη. Σπούδασε Νομική και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων. Συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ και συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Θερβάντες. Έχει λάβει τα βραβεία Lazarillo Award και Gelett Burgess Children’s Book Award. Διδάσκει δημιουργική γραφή σε παιδιά, κουκλοθέατρο, εμψύχωση σε δημόσια σχολεία της επαρχίας και ιδιωτικά ινστιτούτα. Το 2017 προσκλήθηκε στο Σικάγο για να συμμετέχει σε δίγλωσσα εργαστήρια αφηγηματικής μαζί με άλλους συγγραφείς παιδικών βιβλίων και δασκάλους.


Add: 2021-04-01 10:16:57 - Upd: 2021-04-01 10:16:57