Γράφοντας στου Χαροκόπου και την Καλλιθέα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5162-78-8
Εύμαρος, Ταύρος, 10/2020
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 8.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 80 σελ.
Περιγραφή

Οι δεκαεννέα συγγραφείς που παρουσιάζουμε σ` αυτό το βιβλίο, προέρχονται από έναν κύκλο δημιουργικής γραφής της βιβλιοθήκης του δήμου Καλλιθέας. Κατοικούν σ` αυτήν, και της χαρίζουν τον τίτλο.
Για μερικά χρόνια, σ` αυτόν τον κύκλο υπήρξαν συνεργάτες και ομόθυμοι σ` ένα έργο που ζητούσε έμπνευση, εξωστρέφεια και κριτική ματιά με αλήθεια και αγάπη. Δούλεψαν χωρίς ανταγωνισμούς και επιδιώξεις αυτοπροβολής. Μια συναδελφική και φιλική ατμόσφαιρα αναπτύχθηκε μέσα από συγκινήσεις βαθύτερων συναισθημάτων που αποκαλύφθηκαν και μοιράστηκαν με γενναιοδωρία. Δεσμός ομάδας μεταξύ τους και το συλλογικό τους αυτό μωσαϊκό είναι ένα από τα έργα που γεννιούνται μέσα από τέτοιες πνευματικές σχέσεις. Με το προσωπικό του ύφος ο καθένας/κάθε μια, με νήματα από λυρισμό, χιούμορ, αυτοσαρκασμό, εξομολογητικό λόγο, μας παρέχουν την τέρψη της ανάγνωσης που η Λογοτεχνία ξέρει καλά να μας προσφέρει. Με τη μικρή τους φόρμα, φάνηκαν οι δυνατότητές τους, στο χειρισμό της συμπύκνωσης του νοήματος, του ελέγχου της οικονομίας των λέξεων, της υποδήλωσης του υπονοούμενου. Μικρά χρονικά με μεγάλα πετάγματα πνεύματος που μετατρέπει την ασφυκτιούσα ζωή σε ενδιαφέροντα βίο.
Οι εκδόσεις "Εύμαρος" διατηρώντας, με την ίδια πίστη από της συστάσεώς τους, τον αρχικό τους στόχο να δίνουν την ευκαιρία σε νέους συγγραφείς είναι και πάλι στην ευχάριστη θέση να το πράξει. Εκδίδουμε, λοιπόν, ένα βιβλίο που οι περισσότεροι συγγραφείς του, για πρώτη φορά, θα δουν τυπωμένες τις ενδόμυχες σκέψεις τους ως μικρά διηγήματα.


Add: 2021-03-24 14:09:03 - Upd: 2023-09-11 14:29:32