Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία & Συμβουλευτική
Εγχειρίδιο Ανάπτυξης Δεξιοτήτων
Skills in Psychodynamic Counselling and Psychotherapy, 2nd edn (τίτλος πρωτοτύπου)
Επιστημονική επιμέλεια: Τσιριγώτης, Θεόδωρος Χρ.
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-84502-1-9
Κάθεξις, Χανιά Κρήτης, 12/2020
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 464 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Καλογραμμένο και προσεκτικά δομημένο, αυτό το εξαιρετικά προσιτό, ζωντανό κείμενο προσφέρει στον αναγνώστη μια σύγχρονη και ολοκληρωμένη εισαγωγή στην ψυχοδυναμική πρακτική.
Περιγραφή

Το εγχειρίδιο αυτό αποτελεί την πρώτη συστηματική μελέτη ανάπτυξης δεξιοτήτων και τεχνικών στην εφαρμογή μιας αποτελεσματικής ψυχοδυναμικής συμβουλευτικής και ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης. Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία Συμβουλευτική κάθεξις

Αρχής γενομένης από τις θεμελιώδεις ψυχοδυναμικές θεωρίες, το βιβλίο της Susan Howard προετοιμάζει τον σύμβουλο και ψυχοθεραπευτή στην καλλιέργεια της προσωπικής και επαγγελματικής του ταυτότητας, θέτοντας τις βάσεις της ψυχοδυναμικής πρακτικής σε θεραπευτικό πλαίσιο. Παρουσιάζονται όλα τα βήματα, από την πρώτη μόλις συνεδρία μέχρι την τελική αξιολόγηση και διατύπωση, δίνοντας έμφαση τόσο σε ζητήματα θεραπευτικής συμμαχίας, όσο σε θέματα ανάπτυξης δεξιοτήτων και τεχνικών. Παράλληλα, αναλύονται σε πρακτικό επίπεδο οι έννοιες της μεταβίβασης, της αντιμεταβίβασης, της ερμηνείας, της κατανόησης των αμυνών και της ασυνείδητης επικοινωνίας μέσα από πραγματικά παραδείγματα θεραπευόμενων, έτσι όπως αυτά λαμβάνουν χώρα στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία.

Το βιβλίο αυτό είναι ένα απαραίτητο βοήθημα για κάθε επαγγελματία ψυχικής υγείας που ασκεί ή προτίθεται να ασκήσει συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία ψυχοδυναμικά προσανατολισμένη.


Add: 2021-03-23 15:04:10 - Upd: 2021-03-23 15:05:27