«ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ» Βορειοαμερικανική Ποίηση του 21ου αιώνα
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-98335-9-2
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 8.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
Σύντομη περιγραφή
Ο Λευτέρης Βασιλόπουλος γεννήθηκε το 1979 στη Μινεάπολις των ΗΠΑ και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Επικοινωνιολογία στη Ρώμη, μετάφραση της Λογοτεχνίας και των Επιστημών του Ανθρώπου στην Αθήνα, καθώς και Ιστορία του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
Περιγραφή

Υπάρχει μια Αμερική που ζει τις μικρές και δύσκολες μέρες της κρυμμένη πίσω από την επίπλαστη εικόνα της στρατιωτικής υπερδύναμης και της λαμπερής Χολιγουντιανής βιτρίνας. Υπάρχει μια Αμερική που δεν θα την βρεις στις ταινίες και τα video clip, στα Όσκαρ και τις εφημερίδες, στα λογοτεχνικά αφιερώματα και τις εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού. Η Αμερική της ανθολογίας του Λευτέρη Βασιλόπουλου «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ» ζει σε καταυλισμούς αστέγων και σάπιες μάντρες αυτοκινήτων, σε παγωμένα υπόγεια και εγκαταλειμμένες γωνίες των μητροπόλεων, πίνει, μεθά, ερωτεύεται με τρόπους άγνωστους στην κυρίαρχη λογική, μιλά με μια γλώσσα σπασμένη, μισόλογα, βρισιές μέσα από τα δόντια και ουρλιαχτά. Γκέι και Τρανς, μικροεγκληματίες και φυλακισμένοι, κουήρ, φρικιά, μετανάστες και φτωχοδιάβολοι, σχιζοφρενείς εραστές του Αμερικανικού Εφιάλτη.

Ο μεταφραστής Λευτέρης Βασιλόπουλος, καταθέτει την ανθολόγηση μιας άγνωστης σκοτεινής Αμερικής παρουσιάζοντας 36 σπουδαίους ποιητές και ποιήτριες με αυθεντική ικανότητα να αντικαθρεφτίζουν τις ΗΠΑ του 21ου αιώνα, μια χώρα με αχανείς ανισότητες, ρατσιστική βία και μίσος, πόλεις που ξεχειλίζουν απειράριθμες προσωπικές και συλλογικές καθημερινές σιωπηλές τραγωδίες. Αυτή την σιωπή σπάνε οι ποιητές της ανθολογίας. Μια σιωπή που επιβάλλεται από το θέαμα, τις μεγάλες εταιρίες, τους φανταχτερούς ουρανοξύστες, τους εκβιασμούς και τις ανάγκες, την δύναμη των ισχυρών, την υπακοή των αδυνάτων.

Με τις συγκλονιστικές επιλογές ποιημάτων και την άρτια μετάφραση ο Λευτέρης Βασιλόπουλος, στο βιβλίο του «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ- Βορειοαμερικανική Ποίηση του 21ου αιώνα», μας ανοίγει μια χαραμάδα μέσα από την οποία μπορούμε να αφουγκραστούμε τους φόβους και τις ελπίδες, τα όνειρα και τους εφιάλτες μιας άγνωστης Αμερικής. Μας φέρνει κοντά επίσης με την πιο σπουδαία βορειομερικανική ποίηση της εποχής μας.


Add: 2021-03-17 14:39:53 - Upd: 2021-03-17 18:24:44