Φιλέλληνες στον Αγώνα για την Ανεξαρτησία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-487-437-8
Σαΐτης, Αθήνα, 12/2020
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 4.80 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 155 γρ., 88 σελ.
Περιγραφή

Το 2021, που ο Ελληνισμός τιμά τη 200ή επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, οι Εκδόσεις «Σαΐτη» συμμετέχουν με ιδιαίτερα φροντισμένες εκδόσεις βιβλίων και ημερολογίων, με σκοπό να προβάλλουν και να τονίσουν όλες τις πτυχές του Αγώνα και των πρωταγωνιστών του.
Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, θέτουμε σε κυκλοφορία πέντε έργα για παιδιά από 10 ετών και άνω –γιατί όχι και για μεγάλους– στη Σειρά: «Στον Αγώνα για τη λευτεριά», του γνωστού συγγραφέα Ευαγγέλου Π. Λέκκου, θεολόγου, νομικού και τ. διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας, με τίτλους:

1. Μάρτυρες της Πίστης – Ήρωες της Πατρίδας.
2. Ορθόδοξοι Κληρικοί στην Επανάσταση.
3. Μεγάλοι Αγωνιστές του ‘21.
4. Διδάσκαλοι του Γένους και ‘21.
5. Φιλέλληνες στον Αγώνα για την Ανεξαρτησία.

Πρόκειται για σημαντικές Μορφές που αγωνίστηκαν για τη λευτεριά, διαθέτοντας τα πάντα, πολλοί και τη ζωή τους, «για του Χριστού την Πίστη την αγία και της Πατρίδος την ελευθερία». Μία ευκαιρία για τα παιδιά και τους νέους να μάθουν την Ιστορία του 1821 και να αντλήσουν τα απαιτούμενα διδάγματα.

Φιλέλληνες στον Αγώνα για την Ανεξαρτησία
Το πέμπτο και τελευταίο έργο της παρούσας Σειράς είναι αφιερωμένο σε δέκα σπουδαίους φιλέλληνες, οι οποίοι πρόσφεραν σημαντικές υπηρεσίες στον ιερό Αγώνα των προγόνων μας για την αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας: συμμετοχή στα πεδία των μαχών· συγκέντρωση και αποστολή χρημάτων και εφοδίων· άρθρα, ομιλίες και επιστολές· καλλιτεχνικά έργα για την προβολή σπουδαίων μορφών του Ελληνισμού ή της αρχαίας Ελλάδας, που συγκινούσαν τους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους, ή άλλα έργα με αναπαραστάσεις μαχών, ναυμαχιών κ.λπ.

Με την πένα του ο γνωστός συγγραφέας Ευάγγελος Π. Λέκκος, θεολόγος, νομικός και τ. διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας παρουσιάζει τη ζωή και τη δράση για την ανεξαρτησία της Ελλάδας δέκα μεγάλων Φιλελλήνων: Σατωβριάνδου, Κόδρινγκτον, Πουκεβίλ, Εϋνάρδου, Σανταρόζα, λόρδου Βύρωνα, Βαλέστ, Άστιγγα, Μάγερ και Χάου.


Add: 2021-03-08 15:42:33 - Upd: 2021-05-25 13:32:16