Πρακτικές Διδασκαλίας για τη Διαπολιτισμική Αγωγή με τη Χρήση Νέων Μέσων
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-508-316-8
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 16.96 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 264 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Το βιβλίο απευθύνεται σε φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων, Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας, Κοινωνιολογίας που βρίσκονται στη φάση της αρχικής τους εκπαίδευσης, για μεταπτυχιακούς φοιτητές και για εν ενεργεία εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται για θέματα διαπολιτισμικής αγωγής και εκπαίδευσης.
Περιγραφή

Το βιβλίο «Πρακτικές Διδασκαλίας για τη Διαπολιτισμική αγωγή με τη Χρήση Νέων Μέσων» απευθύνεται σε φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων, Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας, Κοινωνιολογίας που βρίσκονται στη φάση της αρχικής τους εκπαίδευσης, για μεταπτυχιακούς φοιτητές και για εν ενεργεία εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται για θέματα διαπολιτισμικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Απόρροια των πιο πάνω προσωπικών, εργασιακών, ακαδημαϊκών και ερευνητικών δραστηριοτήτων είναι η εκπόνηση του βιβλίου αυτού, το οποίο συνενώνει δημιουργικά θεωρία, βίωμα, πράξη προτείνοντας προσεγγίσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν στη σημερινή εκπαιδευτική πραγματικότητα, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από την περασμένη δεκαετία.

Η δομή του βιβλίου αντανακλά τον τρόπο που προσεγγίζεται το θέμα της διαπολιτισμικής αγωγής με τη χρήση νέων και ψηφιακών τεχνολογιών θυμίζοντας τα βασικά επίπεδα ανάλυσης: το μακροκοινωνικό με αναφορά σε πολιτειακές αποφάσεις και επιλογές από την εκπαιδευτική πολιτική, το μεσοκοινωνικό που σχετίζεται με την εκπαιδευτική μονάδα και τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό/διδακτικό μετασχηματισμό, το μικροκοικωνικό που σχετίζεται με διαδικασίες επικοινωνίας, ανάλυσης υποκειμενικών παραδοχών, πολιτισμικών αντιλήψεων και κοινωνικών διαδράσεων.

Στο βιβλίο αυτό είναι ευδιάκριτη η εστίαση σε εκπαιδευτικές πρακτικές αξιοποίησης ψηφιακών (κλασικών και νέων) μέσων, όπως ο κινηματογράφος και υπηρεσίες του διαδικτύου για την διευκόλυνση της διαπολιτισμικής εκπαιδευτικής διαδικασίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

1. Εκπαίδευση των Μαθητών Προσφύγων με Αξιοποίηση Δυνατοτήτων των ΤΠΕ

2. Αρχές της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

3. Διαπολιτισμική Στοχοθεσία σε Διαδικασία Μετάβασης. Η σημασία των Νέων Τεχνολογιών για την Πολιτισμική Διδακτική

4. Ζητήματα Κοινωνικής Ανισότητας Ψηφιακού Χάσματος, Ταυτότητας και Παιδαγωγικού Προσανατολισμού στην Κοινωνία της Γνώσης και στο Σχολείο

5. Ανάλυση Παιδαγωγικού Πεδίου

6. Σχεδιασμός Εκπαιδευτικών Παρεμβάσεων

7. Διαφοροποίηση της Διδασκαλίας

8. Διαστάσεις της Επικοινωνίας

9. Αντιληπτική Διαδικασία, Μη Λεκτική Επικοινωνία και Διαπροσωπικές Σχέσεις

10. Γλωσσική και Επικοινωνιακή Ευαισθητοποίηση και Νέες Τεχνολογίες

11. Διαπολιτισμική Εργασία με Μέσα σε Μαθητές με Προσφυγικό και Μεταναστευτικό Υπόβαθρο

12. Συνεισφορά των Μέσων ως Συμβολικών Αναπαραστάσεων στην Ευαισθητοποίηση των Επικοινωνιακών Διαδικασιών

13. Παιδαγωγική Αξιοποίηση Κινηματογραφικής Ταινίας και Βίντεο

14. Εκπαιδευτικές Πρακτικές Αξιοποίησης Ταινίας και Βίντεο στη Διδασκαλία


Add: 2021-02-23 14:12:23 - Upd: 2022-09-27 14:17:14