Εφαρμοσμένη Ψηφιακή Τεχνολογία Ήχου
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-508-300-7
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 31.80 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 464 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Το βιβλίο αυτό εμβαθύνει σε όλες εκείνες τις ψηφιακές πρακτικές και διεργασίες που χρειάστηκαν αλλά και που εφαρμόζονται ώστε να έχουμε μια άρτια τεχνολογική γνώση του ψηφιακού ήχου. Ένα "εργαλείο” για κάθε νέο επιστήμονα -και όχι μόνο- που ασχολείται με τον τομέα της ηχοληψίας.
Περιγραφή

Στις μέρες μας ο ψηφιακός ήχος έχει εξελιχθεί αρκετά. Μια τεχνολογία που άνηκε σε "λίγους”, σήμερα έχει κατακτήσει κύρια θέση ως κινητήρια δύναμη στην παραγωγή ήχου της μουσικής βιομηχανίας. Αν και ο ψηφιακός ήχος είναι ένα ποικίλο και πολλές φορές σύνθετο πεδίο σπουδών, η βασική θεωρία για το πώς λειτουργεί στην πράξη δεν είναι τόσο δύσκολο να κατανοηθεί σε ένα στοιχειώδες επίπεδο. Οι διάφορες διαδικασίες όπως η δειγματοληψία, ο Κβαντισμός μας δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο το αναλογικό σήμα μετατρέπεται σε ψηφιακό, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο προς την ψηφιακή ηχογράφηση και αναπαραγωγή.

Το βιβλίο αυτό εμβαθύνει σε όλες εκείνες τις ψηφιακές πρακτικές και διεργασίες που χρειάστηκαν αλλά και που εφαρμόζονται ώστε να έχουμε μια άρτια τεχνολογική γνώση του ψηφιακού ήχου. Παραλληλίζει το χθες και το σήμερα περνώντας ιστορικά μέσα από συστήματα ψηφιακής ηχογράφησης, ψηφιακούς εγγραφείς, samplers, synthesizers της πρώιμης ψηφιακής τεχνολογίας, περιέχοντας ταυτόχρονα έννοιες που συναντάμε σήμερα κατά την ψηφιακή διαδικασία. Περιλαμβάνει το σύνολο των πρωτόκολλων μεταφοράς (Ethernet Audio) του ψηφιακού ήχου, αναλύοντας τους σύγχρονους τρόπους ηχογράφησης του Hard Disk Recording μέσω των DAW Softwares, των Audio Interfaces, των Plugins με τις αρχιτεκτονικές κατασκευής τους και αγγίζει τις σύγχρονες ανάγκες του Studio`, του ΡΑ αλλά και του Broadcast μέσω των ψηφιακών mixers.

Πρόκειται για ένα βιβλίο εκπαιδευτικού χαρακτήρα δομημένο σε 12 "συμπαγή” κεφάλαια. Με σκοπό να αποτελέσει ένα χρήσιμο "εργαλείο” για κάθε νέο επιστήμονα -και όχι μόνο- που ασχολείται με τον τομέα της ηχοληψίας.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

 

1: Βασικές έννοιες του ψηφιακού ήχου

2: Ψηφιακή ηχογράφηση - Διαδικασία αναπαραγωγής

3: Πρωτόκολλα ψηφιακής μεταφοράς ήχου

4: Συστήματα ψηφιακής ηχογράφησης

5: Digital Audio Workstation

6: Daw Software

7: Εργαλεία Συστήματος

8: Plugins

9: Audio Interfaces

10: Samplers

11: Synthesizers

12: Digital Console Mixers

για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.iwn.gr/product.asp?catid=17646


Add: 2021-02-23 13:20:38 - Upd: 2023-10-15 20:11:00