Σύγχρονες Αρχές Μακροοικονομικής – Παράρτημα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-02-3698-9
Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα, 12/2020
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 0.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 92 σελ.
Περιγραφή

Το Παράρτημα των επιμελητών της ελληνικής έκδοσης του συγγράμματος των Tayler Cowen και Alex Tabarrok Σύγχρονες Αρχές Μακροοικονομικής- συγκεντρώνει επιλεγμένες πληροφορίες, κυρίως υπό την μορφή στατιστικών και πραγματολογικών δεδομένων, για τις ευρωπαϊκές οικονομίες, περιλαμβανομένης της ελληνικής.

Η οργάνωση της ύλης ακολουθεί αυτήν του συγγράμματος, δηλαδή οι πληροφορίες ταξινομούνται κατ’ αντιστοιχίαν των θεματικών κεφαλαίων του, πλην ορισμένων, και ενισχύουν το εμπειρικό περιεχόμενό τους. Με αυτόν τον τρόπο, οι αναγνώστες -πρωτίστως οι φοιτήτριες και οι φοιτητές- αποκτούν μιαν αρχική αντίληψη της πραγματικότητας των ευρωπαϊκών οικονομιών, καθώς και στοιχειώδεις γνώσεις για τους μακροοικονομικούς θεσμούς και τις πολιτικές που εφαρμόζονται στις οικονομίες αυτές, καθώς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικώς – κυρίως στην Ευρωζώνη. Συνεπώς, ενθαρρύνεται η συγκριτική ανάγνωση των μακροοικονομικών δεδομένων – ιδίως για τις Ηνωμένες Πολιτείες (βλ. Σύγγραμμα) και την Ευρώπη (βλ. Παράρτημα). Επιπροσθέτως, η διεύρυνση της βάσεως δεδομένων ευνοεί τον έλεγχο της πρακτικής συνάφειας των θεωρητικών εννοιών και των υποδειγμάτων.

Ας σημειωθεί ότι στο παρόν φυλλάδιο περιλαμβάνονται, επίσης, ορισμένες πληροφορίες και δεδομένα σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, δηλαδή μία δραματική υγειονομική και οικονομική κρίση που εκδηλώθηκε μετά την πρωτότυπη έκδοση του συγγράμματος.


Add: 2021-02-23 01:48:50 - Upd: 2021-02-23 01:48:50