Το τραγούδι της μικρής Μάτελι
Μετάφραση: Pulkkinen, Riikka
Εικονογράφηση: Ρέβονκόρπι, Πέτε
Επιμέλεια κειμένου: Τζόκα, Βασιλική
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-594-076-8
Καλέντης, Ελληνικό, 2/2021
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Φινλανδικά (Σουόμι)
€ 12.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
27 x 29 εκ., 40 σελ.
Περιγραφή

Η μικρή Μάτελι ζει στα κλαδιά του δέντρου που στηρίζει τον ουρανό. Τραγουδά όλη μέρα, κάθε μέρα. Τι υπέροχο που είναι το τραγούδι της! Όλα τα πλάσματα της φύσης μαζεύονται γύρω της για να την ακούσουν, ενώ τα δέντρα και τα φυτά μεγαλώνουν με τους ρυθμούς του. Τι θα συμβεί, όμως, όταν η Μάτελι κουραστεί και δεν μπορεί πια να τραγουδήσει;

Η ιστορία της μικρής Μάτελι μιλά στους μικρούς αναγνώστες για τον σεβασμό στη φύση που μας περιβάλλει, τον καθένα μας ξεχωριστά και όλους μαζί. Με φόντο το μαγικό δάσος, όπου όλα τα φυσικά στοιχεία ζουν αρμονικά με το τραγούδι της μικρής ηρωίδας, ο Εσθονός συγγραφέας Βίλλε Χίτονεν (Ville Hytönen) πλάθει ένα συμβολικό παραμύθι που μοιάζει τόσο αληθινό όσο και ο κόσμος μας, όπως και η συμβίωσή μας στην κοινωνία.

Οι υπέροχες ζωγραφιές του Πέτε Ρέβονκόρπι (Pete Revonkorpi) που συνοδεύουν το κείμενο, το οποίο απέδωσε στη γλώσσα μας από τα Φινλανδικά η Ρίικκα Πούλκκινεν (Riikka Pulkkinen), μεταφέρουν τα παιδιά σε ένα παραμυθιακό τοπίο. Η αφήγηση απλή, ευαίσθητη και πλούσια σε εικόνες δίνει τροφή για σκέψη γύρω από το θέμα της επέμβασης του ανθρώπου στο περιβάλλον και των συνεπειών της. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι μεταφέρει το μήνυμα πως όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας πιο όμορφο, καλλιεργώντας στα παιδιά που βρίσκονται στην τρυφερή ηλικία το αίσθημα της ατομικής ευθύνης, ταυτόχρονα με την αξία της συλλογικότητας.

«Το τραγούδι της μικρής Μάτελι» είναι ένα παραμύθι με το διαχρονικό αίτημα της αγάπης για τη φύση, της συνύπαρξης και της ισορροπίας στον κόσμο μας, με την επίκαιρη απαίτηση της προστασίας του σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.


Add: 2021-02-22 16:12:19 - Upd: 2023-07-13 16:49:23