Σύνορα
Μυθιστόρημα
La frontière (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Καυκιάς, Γιάννης
Επιμέλεια σειράς: Σπυράκου, Άννυ
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-221-863-1
Αλεξάνδρεια, Αθήνα, 3/2020
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γαλλικά
€ 10.99 (περ. ΦΠΑ 6%)
Ebook, EPUB
416 σελ.
τ. 1
Περιγραφή

Καλώς ήλθατε στη Σιουδάδ Χουάρες, στα αμερικανομεξικανικά σύνορα... από την κακή πλευρά του Ρίο Γκράντε, εκείνη του Μεξικού. Καλώς ήλθατε στην πόλη όπου ως κι ο διάβολος φοβάται να ζήσει.
Δημοσιογράφος σε μεγάλη ισπανική εφημερίδα, ο Τόνι Ζαμπούδιο φτάνει εδώ για ένα ολιγοήμερο ρεπορτάζ γύρω από μια σειρά αποτρόπαιους φόνους: πενήντα τρία ακρωτηριασμένα πτώματα νεαρών γυναικών, σε λιγότερο από δύο χρόνια, σπαρμένα στα περίχωρα της πόλης. Έργο κάποιου τρομερού σίριαλ κίλερ; Τελετουργικά εγκλήματα σατανιστικής σέχτας; Ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε λαθρεμπόρους ναρκωτικών; Ούτε η αστυνομία ούτε η δικαιοσύνη καταφέρνουν να σταματήσουν το κύμα των ολοένα πιο άγριων και θεαματικών φόνων. Χωρίς να το ξέρει, ο Τόνι Ζαμπούδιο έχει τραβήξει το νήμα ενός αιματηρού κουβαριού. Κι αυτό που θα ανακαλύψει είναι χειρότερο κι από τον χειρότερο εφιάλτη.
Αυτό το ακραίο νουάρ μυθιστόρημα βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, που δυστυχώς δεν είναι λιγότερο αποκρουστικά. Βαθύτερα ίσως από ένα ρεπορτάζ, διεισδύει στην αλήθεια ενός κόσμου απόλυτης φτώχειας, όπου, μαζί με τα εργοστάσια, οι μεγάλες πολυεθνικές έφεραν το εμπόριο της σάρκας, την ταπείνωση, τη βία και το θάνατο.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]


Add: 2021-02-19 12:52:16 - Upd: 2021-03-17 18:30:05