Η κουνελόσκαλα
Εικονογράφηση: Θεοχάρης, Κώστας
Επιμέλεια κειμένου: Τζόκα, Βασιλική
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-594-075-1
Καλέντης, Ελληνικό, 2/2021
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
27 x 29 εκ., 48 σελ.
Περιγραφή

Ο Τρούφης είναι ένα γλυκό και πολύ τυχερό κουνέλι. Έχει έναν υπέροχο κήπο όπου φυτρώνουν γράμματα, αριθμοί και χρώματα! Αλλά και με τη μαγική ικανότητα που έχουν τα αυτιά του, βοηθά τους άλλους όταν το έχουν ανάγκη. Αν θέλεις να μάθεις την ιστορία του, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις το μικρό κουνέλι στο ταξίδι του. Θα συναντήσεις πλάσματα παράξενα και θα γνωρίσεις πρόσωπα σπουδαία.

Ο Τρούφης, το κουνέλι της ιστορίας μας, έχει τη μαγική ικανότητα να μεταμορφώνει τα αυτιά του σε σκάλα για να ανεβαίνει ψηλά όποιος έχει ανάγκη – εκτός, αλίμονο, από τον ίδιο! Ζει με την οικογένειά του σε έναν κήπο με ένα γραμματόδεντρο, ένα χρωματόδεντρο και ένα αριθμόδεντρο. Του λείπει όμως ένα μουσικόδεντρο κι έτσι μια μέρα ξεκινάει για την αγορά όπου θα βρει νότες για να σπείρει. Ο δρόμος του ως εκεί είναι σπαρμένος με διάσημες προσωπικότητες των γραμμάτων, των χρωμάτων και των αριθμών, όπως ο Ισαάκ Νεύτων, η Φρίντα Κάλο, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Επίκουρος και η Μαρία Κάλλας, αλλά και άλλα παράξενα πλάσματα, όπως τα Τρελόσωστα.

 

Ένα πρώτο ταξίδι αυτογνωσίας για το μικρό κουνέλι, όπου θα μάθει όχι μόνο να βοηθάει αλλά και ότι δεν χρειάζεται να ανεβαίνεις πάντα ψηλά για να είσαι ευτυχισμένος – η φιλία και η σοφία πατάνε γερά τα πόδια τους στη γη.

 

Η κουνελόσκαλα είναι ένα παραμύθι που αξιοποιεί το μοτίβο της σκάλας για να προτείνει νέες χρήσεις της. Θέμα του βιβλίου είναι η αγάπη για τους άλλους αλλά και για τα γράμματα, τα χρώματα και τους αριθμούς, που αποτελούν τις γέφυρες του μικρού παιδιού προς τις πρώτες γνωστικές του προκλήσεις. Είναι το πρώτο βιβλίο για παιδιά από τη συγγραφέα Μαρία Γιαγιάννου, με τη δημιουργική και γεμάτη τρυφερή παιδικότητα εικονογράφηση του Κώστα Θεοχάρη, η οποία να παραμύθι γραμμένο και εικονογραφημένο έτσι ώστε, με την ανάγνωση του γονέα, να κάνει το παιδί προσχολικής-πρωτοσχολικής ηλικίας να ακολουθήσει τον ευαίσθητο και δυναμικό κούνελο.

Ένα πρωτότυπο, δημιουργικό παραμύθι πουπροτείνεται ως μια τρυφερή επαφή του παιδιού με την ομορφιά και τις προκλήσεις της τέχνης και της γνώσης, αλλά και ως ένα κάλεσμα προς την ομαλή αυτονόμησή του.


Add: 2021-02-15 16:57:23 - Upd: 2023-12-12 14:57:35