Φυσικοχημεία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-586-346-3
Κριτική, Αθήνα, 12/2020
Είδος έκδοσης: Πλήρης
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 105.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
21 x 29 εκ., 872 σελ.
Περιγραφή

Μεγάλο μέρος της Χημείας έχει ως αφετηρία το ερώτημα «πώς»: Πώς μπορώ να φτιάξω μια πρωταρχική αλκοόλη; Με αντίδραση ενός αντιδραστηρίου Grignard με φορμαλδεΰδη. Η Φυσικοχημεία υποκινείται από το ερώτημα «γιατί». Το αντιδραστήριο Grignard και η φορμαλδεΰδη ακολουθούν έναν μοριακό «χορό», γνωστό ως μηχανισμό αντίδρασης, στον οποίο ισχυροί δεσμοί δημιουργούνται σε βάρος ασθενέστερων δεσμών. Αν δεν σας ενδιαφέρει μόνο το «πώς» αλλά και το «γιατί», τότε το παρόν εγχειρίδιο είναι ο κατάλληλος οδηγός.

Το βιβλίο προσεγγίζει τη διδασκαλία της Φυσικοχημείας από μια νέα οπτική. Είναι σχεδιασμένο ώστε να κεντρίζει το ενδιαφέρον των φοιτητών και να τους προετοιμάζει για την εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη. Με πολλά πρακτικά, σύγχρονα παραδείγματα διευκολύνει την ουσιαστική κατανόηση των διαφόρων πτυχών και εφαρμογών της Φυσικοχημείας και τους προσφέρει το υπόβαθρο για την προσέγγιση κάθε συστήματος.

Η δομή της ύλης επιτρέπει τη σταδιακή κατανόηση της θεωρίας, καθώς, μετά την εισαγωγή σε όλα τα σημαντικά θέματα, ακολουθεί η αναλυτική παρουσίασή τους. Κάθε κεφάλαιο ξεκινά με μια επισκόπηση των κρίσιμων εννοιών και κλείνει με σύνοψη των κυριότερων εξισώσεων, ενώ περιλαμβάνονται λυμένα παραδείγματα και ασκήσεις για εξάσκηση και καλύτερη εμπέδωση.


Add: 2021-02-03 11:57:45 - Upd: 2021-10-20 15:29:02