Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά
Θεωρία και Εφαρμογές
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-202-002-9
Δίσιγμα, Θεσσαλονίκη, 11/2020
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 30.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 836 γρ., 496 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Το παρόν βιβλίο καλύπτει όλες τις ανάγκες των ασχολούμενων με θέματα σχετικά με τα Μαθηματικά Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών, τις τραπεζικές συναλλαγές και τις εργασίες στους σύγχρονους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.
Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους φοιτητές των τμημάτων οικονομικής κατεύθυνσης των πανεπιστημίων, καθώς και σε στελέχη οικονομικών μονάδων και χρηματοπιστωτικών οργανισμών. Έχει συνταχθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύψει όλες τις ανάγκες των ασχολούμενων με θέματα σχετικά με τα Μαθηματικά Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών,  τις τραπεζικές συναλλαγές και τις εργασίες στους σύγχρονους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κατανόηση της ύλης δεν απαιτεί προηγούμενες προχωρημένες γνώσεις μαθηματικών, παρά μόνο την κατανόηση και εφαρμογή της έννοιας της προόδου και της ικανότητας επίλυσης απλών εξισώσεων και εξισώσεων με την χρήση λογάριθμων.

Το βιβλίο αυτό είναι προϊόν μακρόχρονης εκπαιδευτικής εμπειρίας στα Οικονομικά Μαθηματικά, πάνω από 15 έτη στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), πρώην ΤΕΙ Κρήτης. Το βιβλίο περιλαμβάνει 10 κεφάλαια με 275 λυμένα παραδείγματα. Σε κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνεται το αντίστοιχο θεωρητικό μέρος καθώς και πολλά λυμένα παραδείγματα, που αντιπροσωπεύουν ζητήματα που αντιστοιχούν σε συνήθη πραγματικά προβλήματα  των εμπορικών και τραπεζικών συναλλαγών.

Ελπίζοντας ότι το βιβλίο αυτό θα είναι χρήσιμο στους φοιτητές και ότι θα βοηθήσει όλους τους ενδιαφερόμενους να κατανοούν και αντιμετωπίζουν επαρκώς τα διάφορα  χρηματοοικονομικά θέματα, ζητούμε εκ των προτέρων την επιείκεια τους για τις παραλείψεις που ενδεχομένως περιλαμβάνονται σε αυτό.


Add: 2021-02-02 10:53:08 - Upd: 2022-06-08 09:40:56