1821:
Ο πόλεμος της Ελληνικής Ανεξαρτησίας
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-484-536-1
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 14.99 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 23 εκ., 262 γρ., 224 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Το κλασικό αυτό έργο του Βρετανού στρατιωτικού, πολιτικού και διανοούμενου C. M. Woodhouse (1917-2001) παραμένει διεθνώς ένα από τα καλύτερα και πιο περιεκτικά βιβλία για την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Ο Woodhouse προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη ένα έργο φρέσκο, σαν να γράφτηκε μόλις χθες, αντάξιο της άσβεστης λάμψης του θέματός του.
Περιγραφή

Το κλασικό αυτό έργο του Βρετανού στρατιωτικού, πολιτικού και διανοούμενου C. M. Woodhouse (1917-2001) παραμένει διεθνώς ένα από τα καλύτερα και πιο περιεκτικά βιβλία για την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ήρωας πολέμου και ο ίδιος, ο περίφημος «Κρις» ή «Μόντι», συμπολεμιστής των Ναπολέοντα Ζέρβα και ‘Αρη Βελουχιώτη στην αντίσταση κατά της γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα, επιδεικνύει διεισδυτική αντίληψη για τις στρατηγικές πλευρές της ελληνοτουρκικής σύγκρουσης. Συγχρόνως, με τη νηφαλιότητα και την ευαισθησία ενός ανυποχώρητου Ευρωπαίου φιλελεύθερου, αναδεικνύει τις περίπλοκες πολιτικές διαστάσεις ενός πρωτοπόρου εθνικοαπελευθερωτικού ξεσηκωμού, που κατάφερε να επιβληθεί ως νόμιμη επανάσταση σε πείσμα όλων των εσωτερικών και εξωτερικών εμποδίων της εποχής.

Ο Woodhouse, ένας από τους λίγους Δυτικούς φιλέλληνες που δεν άφησαν ποτέ τα –πραγματικά ή φανταστικά– αρχαιοελληνικά ιδεώδη να επηρεάσουν τη ματιά τους για τους Νεοέλληνες και την αγάπη τους για τη νεότερη Ελλάδα, αποδεικνύεται εδώ τολμηρός και οξυδερκής στις κρίσεις του, ευρηματικός στη χρήση των πηγών του και γλαφυρός ως αφηγητής. Έτσι, προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη ένα έργο φρέσκο, σαν να γράφτηκε μόλις χθες, αντάξιο της άσβεστης λάμψης του θέματός του.

Γιατί σας το προτείνουμε:

  • Γιατί είναι μία από τις πιο κλασικές αναλύσεις της Ελληνικής Επανάστασης, γραμμένη από τον Άγγλο Φιλέλληνα C. M. Woodhouse.
  • Γιατί συνδυάζει τη ματιά ενός ανθρώπου που γνωρίζει καλά κι έχει ζήσει την Ελλάδα (ο Woodhouse ήταν αρχηγός των Συμμαχικών Δυνάμεων στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ελλάδα) με την ισορροπημένη και αντικειμενική ματιά ενός ξένου διανοουμένου.
  • Γιατί η έρευνα του Woodhouse πάνω στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του 1821 αντλεί από τη δική του εμπειρία μάχης στα κακοτράχαλα βουνά της χώρας μας και, συνεπώς, παρουσιάζει μια ανάγνωση και κατανόηση των μαχών μοναδική στη βιβλιογραφία.

Add: 2021-02-01 17:11:46 - Upd: 2021-03-17 18:30:04