ΙΒΑΝ Π. ΠΑΒΛΟΦ Ο ΜΕΓΑΛΟΦΥΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ
Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-614-019-8
Εντός, Αθήνα, 12/2020
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 16.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 240 σελ.
Περιγραφή
ΒΑΣΙΛΗΣ Κ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ«ΙΒΑΝ Π. ΠΑΒΛΟΦ Ο ΜΕΓΑΛΟΦΥΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ – ΕΡΕΥΝΗΤΗΣΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ»

Λίγοι γνώριζαν το έργο του... Αρκετοί άκουσαν γι’ αυτόν... Όλοι ανεξαιρέτως, όμως, οφείλουμε πολλά στις ανακαλύψεις του.

Μια μοναδική, στην ελληνική βιβλιογραφία, μελέτη για τη ζωή και το έργο του ανυπέρβλητου Ρώσου επιστήμονα Ιβάν Παβλόφ. Του ανθρώπου που άλλαξε τον ρου της Φυσιολογίας, ευρύτερα της Ιατρικής, αλλά και της Ψυχολογίας, ιχνηλατώντας αδιάβατες ατραπούς της επιστήμης. Η περιλάλητη θεωρία του για τα εξαρτημένα αντανακλαστικά συνιστά μνημείο επαναστατικής επιστημονικής σκέψης.

Ένας ιδιοφυής ερευνητής, ένας παθιασμένος επιστήμονας, ένας ξεχωριστός άνθρωπος.

Κι όταν το ασίγαστο πάθος του επιστήμονα συναντά τη διαλεκτική σκέψη, η ανθρωπότητα μπορεί να ελπίζει…

«Ο Ιβάν Πέτροβιτς Παβλόφ είναι ο πρώτος Ρώσος επιστήμονας που το 1904 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ για τις μακροχρόνιες έρευνες πάνω στις λειτουργίες της πέψης. Στις εργασίες αυτές περιλαμβάνονται και τα περίφημα σε όλο τον κόσμο «συρίγγια του Παβλόφ», τα οποία έδωσαν νέα μορφή σε όλη την έκταση του τομέα αυτού της Φυσιολογίας. …Οι εργασίες του Παβλόφ όσον αφορά κυρίως την πέψη, την κυκλοφορία του αίματος, την ανώτατη νευρική δραστηριότητα (Α.Ν.Δ.), την τροφική λειτουργία του νευρικού συστήματος και η σπουδαία ανακάλυψη από τον ίδιο των εξαρτημένων αντανακλαστικών, επέδρασσαν κατά τρόπο επαναστατικό πάνω στις μέχρι τότε αντιλήψεις.»


Add: 2021-02-01 11:08:29 - Upd: 2022-04-20 12:19:23