Καποδίστριας - Ο θεμελιωτής της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-02-1557-1
Μίνωας, Μεταμόρφωση, 9/2020
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 33.29 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 792 σελ.
Περιγραφή

Ο Ιωάννης Καποδίστριας υπήρξε ένας οραματιστής πολιτικός που προηγήθηκε κατά πολύ της εποχής του και έγινε ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας μετά την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό. Ο Κρίστοφερ Γουντχάουζ περιγράφει την πολυτάραχη ζωή του στην παρούσα βιογραφία, η μεγάλη αξία της οποίας έγκειται στην προσεκτική μελέτη πλούσιου αρχεια­κού υλικού, επιστολών, μονογραφιών και λεπτομερούς βιβλιογραφίας. Ως αποτέλεσμα αναδύεται ένα από τα εντυπωσιακότερα πορτρέτα μίας από τις πλέον εμβληματικές μορφές του νεότερου ελληνισμού.
Τα πρώτα του βήματα στην Κέρκυρα. Οι σπουδές ιατρικής στην Πάντοβα. Η θητεία του ως έκτακτου επιτρόπου των Ιονίων Νήσων. Η οργάνωση της άμυνας της Λευκάδας απέναντι στον Αλή Πασά. Η υπηρεσία του ως υπουργού εξωτερικών του Τσάρου Αλέξανδρου Α΄. Ο ανεκπλήρωτος έρωτας με τη Ρωξάνη Στούρτζα. Οι σχέσεις του με το κίνημα του Ρήγα στη Βιέννη. Η καθοριστική του συμβολή στη δημιουργία του ελβετικού κράτους. Πρώτος κυβερνήτης και θεμελιωτής της ελληνικής Ανεξαρτησίας.
Όλα τα επεισόδια συνδέονται αριστοτεχνικά, με στόχο να παρουσιάσουν μια εμβριθή και άκρως κατατοπιστική μελέτη για την εποχή και τη ζωή του Καποδίστρια. Μια ζωή που ο Γουντχάουζ βλέπει ως τραγωδία και αναπτύσσει την πορεία της έως το τραγικό τέλος με αμείωτη δεξιοτεχνία και εύστοχα επιλεγμένη διατύπωση, έτσι ώστε το βιβλίο να διαβάζεται σαν ένα μεγάλο ιστορικό μυθιστόρημα του 19ου αιώνα.


Add: 2021-01-25 11:59:31 - Upd: 2021-03-17 18:24:41