Το Όνειρό μου είναι ο προσωπικός μου Ήλιος!
"Εργαλείο Επιτυχίας"
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-84679-3-4
Kalliergon, Καλαμάτα, 12/2020
Ελληνική, Νέα
€ 10.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
228 x 147 εκ, 279 γρ, 112 σελ.
τ. 1
Σύντομη περιγραφή
Ένα μοναδικό "εργαλείο" επιτυχίας, που η διαδρομή προς την ατομική επιτυχία, η κατάκτηση δηλαδή του προσωπικού Ήλιου του κάθε αναγνώστη, φαντάζει ελκυστική και ενδιαφέρουσα. Αυτό που κάνει το βιβλίο να ξεχωρίζει από άλλα του είδους είναι ο τρόπος που προσεγγίζει τα επιμέρους θέματα, χωρίς να μας κουνάει το δάχτυλο με υποδείξεις.
Περιγραφή

Ένα μοναδικό βιβλίο αυτοβελτίωσης. Ένα "εργαλείο επιτυχίας", που η διαδρομή προς την ατομική επιτυχία, η κατάκτηση δηλαδή του προσωπικού Ήλιου του κάθε αναγνώστη, φαντάζει ελκυστική και ενδιαφέρουσα. Αυτό που κάνει το βιβλίο να ξεχωρίζει από άλλα του είδους είναι ο τρόπος που προσεγγίζει τα επιμέρους θέματα, χωρίς να μας κουνάει το δάχτυλο με υποδείξεις. Με τρόπο απλό και άμεσο, με τη χρήση πολλών παραδειγμάτων, βιωματικών ιστοριών και αντιπαραθέσεις καταφέρνει να μας οδηγήσει στο φως μέσα μας.

Το βιβλίο αυτό από τις εκδόσεις Kalliergon, αποτελεί το πρώτο συγγραφικό έργο του Ευθύμιου (Θύμιου) Αλεξόπουλου. Ο συγγραφέας γεννήθηκε στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας. Ύστερα από ένα προσωπικό, εσωτερικό ταξίδι χρόνων, σε συνδυασμό με αδιάκοπη μελέτη, έχει καταφέρει να μας χαρίσει ένα απόσταγμα ζωής. Δημιούργησε ένα μοναδικό "εργαλείο επιτυχίας", όπως το αποκαλεί, ου ανάλογα με τον κάθε χρήστη, η διαδρομή προς την ατομική επιτυχία, η κατάκτηση δηλαδή του προσωπικού του Ήλιου, φαντάζει ελκυστική και ενδιαφέρουσα. Το βασικό του κίνητρο είναι να μοιραστεί και να αποθέσει με αγάπη στα χέρια του αναγνώστη ένα πολύτιμο εργαλείο που θα τον οδηγήσει στην πραγματική ουσία της ζωής, απαλλάσσοντάς την από κάθε λογής επίκτητα παράσιτα που τη βραχυκυκλώνουν.

Είναι ένα θαυμαστό "εργαλείο", ένας πολύτιμος θησαυρός για την αποσκευή σας, ένας σύμμαχος, ένας φίλος, ένας συνοδοιπόρος προς το Όνειρο. Ένα Όνειρο προσεγγίσιμο και χειροπιαστό. Ένα Όνειρο που ο καθένας μας δικαιούται να διεκδικήσει και να κατακτήσει.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί ο τρόπος που προσεγγίζει τα επιμέρους θέματα, φτάνοντας με εκπληκτική μαεστρία στον πυρήνα των όσων πραγματεύεται. Δεν υποδεικνύει του τρόπους κουνώντας μας το δάχτυλο! Με απλότητα, σεμνότητα και αμεσότητα -βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του συγγραφέα άλλωστε-, μέσα από πολλά παραδείγματα, αντιπαραθέσεις και βιωματικές ιστορίες επιλέγει να μας απλώσει το χέρι και να μας κάνει να στραφούμε εκεί -κοντά ή μακριά- προς τον δικό μας προσωπικό ήλιο, που θα φωτίσει και θα λειάνει της ζωής μας τα ανήλιαγα μονοπάτια.

Το παρακάτω απόσπασμα του βιβλίου είναι γραμμένο και στο οπισθόφυλλό του:

[Άλλες φορές, τα Όνειρα τα ξεχνάμε τελείως, γιατί η καθημερινότητα και ο αγώνας, για να έχουμε έστω και τα ελάχιστα, δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο.

Κάπως  έτσι, μπορεί να περάσει και ολόκληρη ζωή και εμείς να παίζουμε με τις σκέψεις μας και όλα αυτά τα όνειρα να θαφτούν οριστικά, πριν το βιολογικό μας θάνατο!

Αν, όμως, κάποια φωτεινή στιγμή, αναρωτηθούμε και μιλήσουμε με τον εαυτό μας και πούμε:  

«Ρε συ! Η ζωή μας αυτή, είναι αυτή που ονειρευτήκαμε; Αυτή που θέλαμε; Αυτή που σχεδιάζαμε; Αυτή που αγωνιστήκαμε;»

Τότε είναι η μεγάλη ευκαιρία!

Γιατί, τότε είναι η στιγμή που αυτός ο λόγος ή ακόμα και η  σκέψη, μπορεί να γίνουν αιχμηρά, μακριά εργαλεία και να διεισδύσουν, όσο βαθιά χρειάζεται μες στην ύπαρξή μας, και να αγγίξουν τα θαμμένα Όνειρά μας!

Αυτό το άγγιγμα μπορεί να τα ξυπνήσει και σαν ξυπνήσουν, και ανοίξουν τα μάτια τους, και δουν το φως… πιθανό είναι  το φως να τους αρέσει πιο πολύ απ’ το σκοτάδι...] σελ. 35-36