Ρωγμές
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-651-015-1
Βεργίνα, 11/2020
Ελληνική, Νέα
€ 10.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 14 εκ, 100 γρ, 52 σελ.
Σύντομη περιγραφή
ΠΛΗΓΕΣ Θυμάμαι στο ’χα πει ένα βράδυ σκοτεινό που με προστάτευες να μη βραχώ. Δεν τη φοβάμαι τη βροχή μα να προσέξουμε πολύ κανείς μας να μην πληγωθεί… Εσύ, με κοίταξες απλά και είπες τρυφερά. Έλα, ας τρέξουμε μαζί μες στη ζωή και ας βραχούμε έτσι κι αλλιώς θα πληγωθούμε…
Περιγραφή

ΠΛΗΓΕΣ

Θυμάμαι στο ’χα πει

ένα βράδυ σκοτεινό

που με προστάτευες

να μη βραχώ.

Δεν τη φοβάμαι τη βροχή

μα να προσέξουμε πολύ

κανείς μας να μην πληγωθεί…

Εσύ, με κοίταξες απλά

και είπες τρυφερά.

Έλα, ας τρέξουμε μαζί

μες στη ζωή και ας βραχούμε

έτσι κι αλλιώς θα πληγωθούμε…


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ευαγγελία Δαρσινού-Ρουμελιώτη γεννήθηκε στη Νεμέα Κορινθίας όπου και τελείωσε τα γυμνασιακά της χρόνια. Σπούδασε Κοινωνική Λειτουργός και στη συνέχεια εργάστηκε ως νηπιαγωγός – προϊσταμένη σε παιδικό σταθμό στο Περιστέρι. Από τη νεανική της ηλικία, παράλληλα με το γράψιμο, ασχολήθηκε με τα γυναικεία 

Η Ευαγγελία Δαρσινού-Ρουμελιώτη γεννήθηκε στη Νεμέα Κορινθίας όπου και τελείωσε τα γυμνασιακά της χρόνια. Σπούδασε Κοινωνική Λειτουργός και στη συνέχεια εργάστηκε ως νηπιαγωγός – προϊσταμένη σε παιδικό σταθμό στο Περιστέρι. Από τη νεανική της ηλικία, παράλληλα με το γράψιμο, ασχολήθηκε με τα γυναικεία θέματα και εργάστηκε για την προώθηση της ισότητας είτε σαν απλό μέλος σε γυναικείους συλλόγους είτε αργότερα σαν μέλος Δ.Σ. Επιπλέον αρθρογραφούσε σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες.

 Το 1999 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο συλλογής διηγημάτων με τίτλο « Ερημιά το όνομά σου είναι γυναίκα». Το 2004 εκδίδεται από τις εκδόσεις «Βεργίνα» το παιδικό αφήγημα « Η βασιλόπιτα της γιαγιάς και άλλες μυρωδιές».

Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και πολλών λογοτεχνικών σωματείων ενώ συνεχίζει τη δράση της στα κοινωνικά κινήματα και συμμετέχει ενεργά ως μέλος Δ.Σ των γυναικείων οργανώσεων για την προώθηση της ισοτιμίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Από το 2002 είναι Πρόεδρος του τοπικού τμήματος του  "Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας» με έδρα το Περιστέρι.

Συμμετείχε σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς από τους οποίους απέσπασε πολλά βραβεία και επαίνους.