Το δίκτυο Alice
The Alice Network (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Αρβανίτη, Γωγώ
Επιμέλεια κειμένου: Κερασίδης, Δημοσθένης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-645-058-7
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 12/2020
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 17.70 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 768 γρ., 632 σελ.
Περιγραφή

Οι άγνωστες ιστορίες των γυναικών κατασκόπων του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Ένα κατασκοπικό μυθιστόρημα που βασίζεται στην πραγματική δράση του Δικτύου Alice, φωτίζοντας τις άγνωστες ιστορίες γυναικών που έδρασαν ως κατάσκοποι στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

1947. Όταν η Αμερικανίδα φοιτήτρια Τσάρλι Σεν Κλερ μένει έγκυος, οι ευυπόληπτοι γονείς της την εξορίζουν στην Ευρώπη για να τακτοποιήσει το «μικρό της πρόβλημα». Η Τσάρλι το σκάει και πηγαίνει στο Λονδίνο, αναζητώντας την αγαπημένη της ξαδέρφη Ροζ, παρότι εκείνη έχει εξαφανιστεί.

1915. Έναν χρόνο αφότου έχει ξεσπάσει ο Μεγάλος Πόλεμος, η Ιβ Γκάρντινερ βρίσκει αναπάντεχα την ευκαιρία να υπηρετήσει την πατρίδα ως κατάσκοπος. Στην κατεχόμενη Γαλλία εκπαιδεύεται από τη σαγηνευτική Λίλη, τη «βασίλισσα των κατασκόπων» με το κωδικό όνομα Αλίς.

Τριάντα χρόνια αργότερα, η Ιβ βασανίζεται ακόμα από την προδοσία που έγινε αιτία να διαλυθεί το Δίκτυο Αλίς και περνά τις μέρες της μεθυσμένη, στο σκοτεινό σπίτι της στο Λονδίνο. Ώσπου, ξαφνικά, ένα βράδυ εμφανίζεται μια νεαρή Αμερικανίδα και ξεστομίζει ένα όνομα που η Ιβ είχε να ακούσει επί δεκαετίες. Οι δυο τους αποφασίζουν να ανακαλύψουν την αλήθεια με κάθε κόστος, σε μια αποστολή θάρρους και λύτρωσης.

  • Πάνω από 1.000.000 πωλήσεις παγκοσμίως
  • New York Times best seller
  • Επιλογή του book club της Reese Witherspoon
  • Είπαν για το βιβλίο:

«Αστείο και σπαρακτικό ταυτόχρονα, αυτό το επικό ταξίδι δύο γενναίων γυναικών είναι μια αλησμόνητη ιστορία δόξας και θυσίας στα χρόνια του πολέμου, η οποία ήταν ελάχιστα γνωστή έως σήμερα. Η Κουίν παίρνει άριστα με αυτό το εντυπωσιακό βιβλίο!»
–Stephanie Dray, συγγραφέας του America`s First Daughter, best seller των New York Times

«Το Δίκτυο Alice, βασισμένο στη γενναιότητα των αφανών γυναικών κατασκόπων του Μεγάλου Πολέμου, εξισορροπεί τέλεια την εκρηκτική πλοκή, την άψογη απόδοση ιστορικών περιόδων και έναν θίασο χαρακτήρων τόσο γλαφυρά δοσμένων που σχεδόν περίμενα να ανοιγοκλείσω τα μάτια μου και να τους δω να στέκονται μπροστά μου. Ιστορική μυθοπλασία στις καλύτερες στιγμές της –συναρπαστική, συγκινητική, αποκαλυπτική.»
–Jennifer Robson, συγγραφέας του διεθνούς best seller Moonlight Over Paris

«Η Κέιτ Κουίν μας δίνει μια μαγευτική ιστορία με μια αφήγηση που κόβει την ανάσα και κάνει τον αναγνώστη να αισθάνεται ότι βρίσκεται στο πίσω κάθισμα ενός ανοιχτού αυτοκινήτου και ταξιδεύει με την αγριωπή Ιβ και τη θαρραλέα Τσάρλι στις μυστικές περιπέτειές τους. Έντονο και καθηλωτικό, Το Δίκτυο Alice είναι ένα βιβλίο που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε.»
–Heather Webb, συγγραφέας του Rodin’s Lover

Η Κέιτ Κουίν είναι συγγραφέας ιστορικών μυθιστορημάτων. Το Δίκτυο Alice βρέθηκε στις λίστες best seller των New York Times και USA Today, επιλέχθηκε από τη λέσχη ανάγνωσης της Reese Witherspoon, μεταφράστηκε σε 28 χώρες και πρόκειται να μεταφερθεί σε τηλεοπτική σειρά από την Tristar Television. Από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της Η κυνηγός του Χίτλερ. Η Κέιτ ζει στο Σαν Ντιέγκο με τον άντρα της και τα δύο τους σκυλιά. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα της, katequinnauthor.com, να την ακολουθήσετε στο Facebook και το Twitter KateQuinnAuthor και στο Instagram atequinn5975.


Add: 2020-12-23 13:26:37 - Upd: 2023-06-08 14:52:28