Ένα διαμέρισμα στο Παρίσι
Un appartement a Paris (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Ξενάριος, Γιώργος
Επιμέλεια κειμένου: Γαλάτουλα, Τατιάνα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-645-057-0
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 10/2020
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γαλλικά
€ 16.60 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 522 γρ., 424 σελ.
Περιγραφή

Ένα ατμοσφαιρικό αστυνομικό μυθιστόρημα που έγινε παγκόσμιο best seller που μιλάει για έγκλημα και μυστήριο, για την τέχνη και τη μοναξιά.

Η Μάντλιν, μια Λονδρέζα πρώην αστυνομικός, νοικιάζει το ατελιέ ενός ζωγράφου στο Παρίσι για να προσφέρει στον εαυτό της την απομόνωση που χρειάζεται ώστε να ξαναβρεί τη γαλήνη. Από κάποια παρεξήγηση, εμφανίζεται στην πόρτα της ο Γκασπάρ, ένας μισάνθρωπος Αμερικανός συγγραφέας με τον ίδιο σκοπό: να απομονωθεί για να γράψει το θεατρικό του έργο. Αυτές οι δυο ταραγμένες ψυχές, που αναζητούν απελπισμένα τη μοναξιά, θα πρέπει αναγκαστικά να συνυπάρξουν.

Το ατελιέ ανήκε στον διάσημο ζωγράφο Σον Λόρεντς και αποπνέει ακόμη το πάθος του για τα χρώματα και το φως. Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ο Λόρεντς, συντετριμμένος από την απαγωγή και δολοφονία του γιου του, πέθανε αφήνοντας πίσω του τρεις πίνακες που έκτοτε έχουν εξαφανιστεί. Μαγεμένοι από την ιδιοφυΐα του, η Μάντλιν και ο Γκασπάρ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ανακαλύψουν αυτούς τους σπάνιας ομορφιάς πίνακες, αλλά, στην προσπάθειά τους να φέρουν στην επιφάνεια το πραγματικό μυστικό, έρχονται αντιμέτωποι με τους δικούς τους δαίμονες.

Είπαν για το βιβλίο:

«Άρτιο τεχνικά και αποτελεσματικό αφηγηματικά, αυτό το συναρπαστικό βιβλίο είναι ισάξιο των βιβλίων του Harlan Coben και του Jesse Kellerman.»
–Michel Dufranne, RTBF

«Απίστευτο, ανυπόφορο σασπένς! Από τη στιγμή που θα το ανοίξετε, δεν πρόκειται να το αφήσετε από τα χέρια σας. Έχετε πολλές άυπνες νύχτες μπροστά σας…»
–Marc Fernandez, Metronews

«Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με τεχνική που προκαλεί ίλιγγο. Για μια φορά ακόμα ο Musso μας γοητεύει.»
–Pierre Vavasseur, Le Parisien

«Πραγματικά εθιστικό!»
–Emmanuelle Binet, Marie ClaireΟ Γκιγιόμ Μισό γεννήθηκε το 1974 στην Αντίμπ και θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς και ευπώλητους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας των τελευταίων χρόνων. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 42 γλώσσες και μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Σύμφωνα με το Livres Hebdo, το Ένα διαμέρισμα στο Παρίσι, που αποτελεί τη μεγαλύτερή του επιτυχία παγκοσμίως, έχει πουλήσει περισσότερα από 1.000.000 αντίτυπα μόνο στη Γαλλία.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον συγγραφέα στο @Guillaume_Musso


Add: 2020-12-09 14:23:48 - Upd: 2024-01-15 16:49:15