Πώς οι Δανοί εκπαιδεύουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στο σχολείο και στην οικογένεια
Μετάφραση: Ελιασά, Νοέλα
Επιμέλεια κειμένου: Οικονομίδου, Μαρία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-605-958-2
Διόπτρα, Αθήνα, 10/2020
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ιταλική
€ 8.99 (περ. ΦΠΑ 6%)
Ebook, EPUB
232 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Θέλετε να είναι τα παιδιά σας ευτυχισμένα; Γνωρίστε τα μυστικά του δανέζικου τρόπου εκπαίδευσης που κάνουν αυθεντίες εκπαιδευτικούς και γονείς στην ανατροφή των παιδιών χρησιμοποιώντας εξελιγμένες μεθόδους.
Περιγραφή
Ένα βιβλίο για έναν διαφορετικό τρόπο εκπαίδευσης των παιδιών μέσα από παραδείγματα, παραλληλισμούς και συμβουλές, ο οποίος βασίζεται στις παρακάτω έννοιες:

Εμπιστοσύνη Η διδασκαλία με εμπιστοσύνη βελτιώνει την αυτοεκτίμηση, ενθαρρύνοντας το ελεύθερο παιχνίδι και βοηθώντας τα παιδιά να καταλάβουν γιατί η μελέτη είναι σημαντική.
Ενσυναίσθηση Η συγγραφέας εξηγεί πώς μπορούμε να μάθουμε να κατανοούμε τους άλλους και γιατί είναι σημαντική η εκμάθηση της ενσυναίσθησης από μικρή ηλικία.
Αυθεντικότητα Είναι σημαντικό να είμαστε ειλικρινείς με τα παιδιά για όλα τα θέματα, ακόμα και για ζητήματα που θεωρούνται ταμπού, όπως το σεξ και ο θάνατος.
Θάρρος Πρέπει να μαθαίνουμε στα παιδιά να έχουν θάρρος και να κάνουν λάθη, ώστε να ενθαρρύνουμε την καινοτομία και τη δημιουργικότητά τους.
Χούγκα Η διδασκαλία του χούγκα, το να περνάς δηλαδή χρόνο με τους αγαπημένους σου σε ένα όμορφο, ήρεμο και φιλόξενο περιβάλλον, και του faelleskaab, της συντροφικότητας, αποτελούν βασικά στοιχεία της μεθόδου της συγγραφέως.

Με την καλλιέργεια αυτών των απλών αλλά και τόσο σημαντικών εννοιών, οι Δανοί εκπαιδεύουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στο σχολείο και στην οικογένεια.
Γιατί όχι κι εμείς;

Add: 2020-10-15 09:35:42 - Upd: 2021-08-02 14:42:53