Η Σκιά
Ο σιωπηλός σύντροφος στο ταξίδι της ζωής
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-627-194-6
Εκδόσεις iWrite.gr, Θεσσαλονίκη, 10/2020
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 398 σελ.
Περιγραφή

Η Σκιά της ανθρώπινης ψυχής, αφορά ό,τι βρίσκεται στα έσχατα βάθη όλων µας: αισθήµατα, µνήµες, εµπειρίες που δεν ολοκληρώθηκαν, όψεις του εαυτού µας που κάποτε παρέλυσαν, «ναι» και «όχι» και «θέλω» ή «δεν θέλω» που δεν ειπώθηκαν και ασφυκτιούν ή που ειπώθηκαν και έφεραν πόνο, φόβο, λύπη, βία, άρνηση και προσβολή της υπόστασής µας στα θεµέλιά της.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί µια διεξοδική µελέτη της «έσω» και µη συνειδητής αρχιτεκτονικής κάθε ανθρώπινης ύπαρξης. Είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι µε έντονες υπαρξιακές αποχρώσεις που φτάνει ίσα στα άδυτα των στιγµών, των ηµερών και του εαυτού µας, σε ό,τι είµαστε πέρα από τη συνείδηση, τη λογική και τον τρόπο που λειτουργεί η νόησή µας.

Ταυτόχρονα όµως, επιδιώκει µία διακριτική επίσκεψη στη σκιώδη κατοικία του θλιµµένου αλλά και εξοργισµένου «εσωτερικού µας παιδιού», µέσα πάντα από πολλαπλά παραδείγµατα, λογοτεχνική διάθεση, και πλούσιες αναφορές σε θρύλους, µύθους και παραµύθια.

«Ζηλεύω πολύ αυτούς που θα διαβάσουν αυτό το βιβλίο. Είναι µια συναρπαστική περιπέτεια που κόβει την ανάσα καθώς θα ακολουθήσουν τον συγγραφέα σ’ ένα ταξίδι στις πιο απόκρυφες αλλά ταυτόχρονα πιο καίριες όψεις της ζωής. Ο αναγνώστης, εµπλουτίζει τη γνώση του για τα µη συνειδητά βάθη τα δικά του και κάθε ανθρώπου, εκεί ακριβώς όπου γεννιούνται τα κίνητρα, τα συναισθήµατα και οι συµπεριφορές µας. Και µάλιστα, το βιβλίο αναδεικνύει εύγλωττα το πώς όλα αυτά σχετίζονται µε τα κοινά σε όλους µας υπαρξιακά δεδοµένα (άγχος µαταιότητας, µοναξιάς, θανάτου, επιλογής), τα οποία µάς συνοδεύουν στο ταξίδι της ζωής µας, ακριβώς όπως οι Σκιές µας – συνήθως αόρατες αλλά πάντα παρούσες.»

Sergey Kondurov,
Ψυχίατρος – Διευθυντής στο Integrative Gestalt
Training Institute της Ρωσίας

Αυτό το βιβλίο γίνεται άλλοτε συνταξιδιώτης ικανός να εµπνέει και άλλοτε σοφός οδηγός, σε ένα συναρπαστικό ταξίδι βαθιά µέσα στον εαυτό µας. Εκπληκτικό γνώρισµα του συγγραφέα είναι ότι ξυπνά στον αναγνώστη τον δικό του εσωτερικό θεραπευτή και δάσκαλο. Το αποτέλεσµα είναι να πυροδοτείται στον αναγνώστη µια πολυφωνία εσωτερικών διαλόγων, εικόνων, στοχασµών και ονείρων.

Το βιβλίο χαρακτηρίζεται από συνδυασµούς πολλών στοιχείων: ουσιαστική ψυχολογική γνώση, άφθονα και ποιητικότατα παραδείγµατα της καθηµερινής ζωής, απολύτως κατανοητή εµβάθυνση στις διάφορες όψεις του θέµατος, ευρηµατική παρουσίαση µε σαφή τάξη και δοµή.

Έτσι, το περιεχόµενο προσλαµβάνεται εύκολα από σελίδα σε σελίδα και καθίσταται ένας πολύτιµος βοηθός, ένας καθαρός καθρέφτης διαθέσιµος στον αναγνώστη για να αντικρίσει τον ίδιο του τον εαυτό µε νέους τρόπους».

Alexandra Sadokova,
Ψυχολόγος, Σωµατο-Ψυχοθεραπευτής
στη Βιοενεργειακή Ανάλυση


Add: 2020-10-02 06:54:01 - Upd: 2022-05-09 13:46:19