Body Percussion και Ρυθμός
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5178-17-8
Εκδόσεις Cambia, Αθήνα, 9/2020
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 10.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Ebook, PDF
133 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Δραστηριότητες πάνω στο τετράδιο εργασιών μουσικής της Α' και Β' Δημοτικού
Περιγραφή

Το e-book "Body Percussion και Ρυθμός" παρουσιάζει δραστηριότητες για τραγούδια που περιέχονται στο Τετράδιο Εργασιών Μουσικής της Α` Δημοτικού και στο Βιβλίο Εκπαιδευτικού Μουσικής Α` και Β` Δημοτικού, αλλά έχει εμπλουτισθεί και από κάποιες διασκευές γνωστών τραγουδιών, από παιδικά τραγούδια που βρίσκονται μέσα στα CD του υπουργείου για το μάθημα της μουσικής και από δικά μου πρωτότυπα τραγούδια. Συνεπώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπληρωματικό υλικό για τη διδασκαλία της μουσικής της Α Δημοτικού, παράλληλα με το σχολικό βιβλίο.

Οι δραστηριότητες είναι χωρισμένες σε δυο μέρη.
Το πρώτο μέρος -Εισαγωγή στις ηχηρές κινήσεις- έχει σαν στόχο να εισάγει τους μικρούς μαθητές στον ρυθμό βιωματικά, με την επένδυση τραγουδιών με ηχηρές κινήσεις (body percussion).
Το δεύτερο μέρος -Εισαγωγή στη ρυθμική σημειογραφία- έρχεται να συμπληρώσει το πρώτο, εισάγοντας τους μαθητές στη μουσική ρυθμική σημειογραφία.

Για κάθε τραγούδι αυτού του βιβλίου έχει δημιουργηθεί και το αντίστοιχο βίντεο ρυθμικής συνοδείας, ο σύνδεσμος του οποίου βρίσκεται στον τίτλο του κάθε τραγουδιού.


Add: 2020-09-29 11:29:00 - Upd: 2020-09-29 11:29:00