Ανακαλύψτε τα μουσικά όργανα διασκεδάζοντας
Παιχνίδια με κάρτες
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5178-13-0
Εκδόσεις Cambia, Αθήνα, 9/2020
Ελληνική, Νέα
€ 18.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
30 x 21 εκ, 140 γρ, 47 σελ.
Περιγραφή

Το εκπαιδευτικό βιβλίο χαρτοκοπτικής “Ανακάλυψε τα μουσικά όργανα διασκεδάζοντας” απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε νηπιαγωγούς, βρεφονηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές μουσικής αλλά και γονείς που θέλουν να διασκεδάσουν δημιουργικά και όμορφα με τα παιδιά τους, ενώ παράλληλα τα παιδιά μαθαίνουν με εύκολο και παιγνιώδη τρόπο τα μουσικά όργανα.

Το βιβλίο περιλαμβάνει τέσσερα μέρη:

- Στο πρώτο μέρος υπάρχουν κάρτες που απεικονίζουν μουσικά όργανα. Μετά τη χαρτοκοπτική, το παιδί αποκτάει τις δικές του κάρτες μουσικών οργάνων με τις οποίες μπορεί να απασχοληθεί δημιουργικά με τους φίλους του.
Με τις κάρτες τα παιδιά παίζουν ένα παιχνίδι γνώσεων, όπου μπορεί να παιχτεί από δύο ή και περισσότερα άτομα.

- Στο δεύτερο μέρος το παιδί καλείται να χρωματίσει όπως επιθυμεί τα μουσικά όργανα που γνώρισε στο πρώτο μέρος.

- Στο τρίτο μέρος υπάρχουν κενές κάρτες για να ζωγραφίσει το παιδί με το δικό του τρόπο όποια μουσικά όργανα θυμάται από μνήμης, ή αντιγράφοντας τις κάρτες που έχει, όπως επίσης μπορεί να ζωγραφίσει άλλα μουσικά όργανα που δεν υπάρχουν στις υπάρχουσες κάρτες.

- Στο τέταρτο μέρος υπάρχει παιδικό λεξικό μουσικών οργάνων, όπου υπάρχουν χρήσιμες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα μουσικά όργανα που περιλαμβάνονται στο εκπαιδευτικό βιβλίο χαρτοκοπτικής.
Αν και το τρίτο μέρος  απευθύνεται κυρίως  σε  παιδιά μεγαλύτερής ηλικίας,μπορεί να αποτελέσει μελλοντική πηγή πληροφοριών και γνώσεων για τα παιδιά μικρότερης ηλικίας.