ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
Η ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-8152-30-4
Nexus Publications S.A., Αθήνα, 4/2020
Είδος έκδοσης: Πλήρης
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 12.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 128 σελ.
Περιγραφή

Είναι η φωτογράφιση ανθρώπων κάτι ξεχωριστό ώστε να αποτελέσει αφορμή για ένα βιβλίο;
Νομίζω πως ναι! Όπως ακριβώς νομίζω, ότι ισχύει για κάθε είδους φωτογράφιση (αστροφωτογραφία, φύση, macro φωτογραφία, σπορ κ.λπ.)
Στην προκειμένη περίπτωση το πρόβλημα είναι πολυδιάστατο: Μιλάμε για πορτρέτο; Μήπως για φωτογράφιση μόδας; Πρόκειται για concept;
Τι προσπαθούμε να αποτυπώσουμε: Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φωτογραφιζόμενου ή τα ρούχα που φοράει;  Ή μήπως και τα δύο;
Σε κάθε περίπτωση, για να φωτογραφίσουμε, χρειάζεται φώς!
Αυτό το φως, οι περισσότεροι που αρχίζουν να ασχολούνται με τη φωτογραφία, το θέτουν όχι απλά σε δεύτερη αλλά μάλλον σε τελευταία μοίρα!
Έτσι, μετά την αγορά μιας (συχνά ακριβής) μηχανής, αναρωτιόμαστε γιατί δε «γράφει» τόσο εντυπωσιακά η μηχανή μας (άλλα μας έδειχναν στα προσπέκτους και τις διαφημίσεις), και αρχίζουμε να ενοχοποιούμε το ένα μετά το άλλο, τα πάντα, εκτός από το φως που χρησιμοποιούμε!
Με το πόνημά μου αυτό επιχειρώ να παρουσιάσω μια σειρά πηγών φωτισμού, ξεκινώντας από το φυσικό φως και καταλήγοντας στα studio flashes, επισημαίνοντας τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε φωτεινής πηγής.
Μέσα από εμπεριστατωμένα παραδείγματα, χωρίς επεξεργασία, (δε θα είχε νόημα κάτι τέτοιο) προσπαθώ να σας οδηγήσω, όχι σε τυφλοσούρτες, αλλά στην ικανότητα να κρίνετε ποιες πηγές είναι αυτές που ταιριάζουν στις ανάγκες σας, ανάλογα με τα θέματα που συνήθως φωτογραφίζετε αλλά και ανάλογα με τις οικονομικές σας δυνατότητες. Ταυτόχρονα επιχειρώ να επισημάνω μια σειρά λαθών που συχνά δεν βλέπουμε και που καταστρέφουν το τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς μας.
Εσκεμμένα έχω επιλέξει σχετικά οικονομικά συστήματα και λύσεις καθώς το βιβλίο μου απευθύνεται στον ερασιτέχνη φωτογράφο!


Add: 2020-08-31 10:13:32 - Upd: 2020-08-31 10:13:32