Μαστοράκη Γωνία - Wendy Everett
on the corner of Mastoraki
Επιμέλεια κειμένου: Τσαντής, Χρήστος Α.
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5356-37-8
Εκδόσεις Ραδάμανθυς, Χανιά Κρήτης, 8/2020
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 10.90 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 150 γρ., 90 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Τα ποιήματα που καταθέτει η Wendy Everett αποτελούν τη δική της «Κρητική Ματιά». Η παρούσα, πρώτη της συλλογή, είναι ένα είδος ερωτικού ύμνου στο νησί.
Περιγραφή

Τα ποιήματα που καταθέτει η Wendy Everett αποτελούν τη δική της «Κρητική Ματιά». Η παρούσα, πρώτη της συλλογή, είναι ένα είδος ερωτικού ύμνου στο νησί. Η ποιήτρια αποτυπώνει με τους στίχους των ποιημάτων της την Κρήτη της ψυχής της, ζωγραφίζοντας με εικόνες και συναισθήματα όψεις της ζωής των ανθρώπων, της φύσης και της καθημερινότητας. Η ποιητική συλλογή της Wendy Everett μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς στα αγγλικά αλλά και στα ελληνικά, σε μετάφραση της Κωνσταντίνας Γεωργαντά.   

Η Wendy Everett γεννήθηκε στη Τζαμάικα, και μεγάλωσε στην Ουαλία. Μετά την ολοκλήρωση των ακαδημαϊκών της καθηκόντων ως καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μπαθ, στην Αγγλία, και την έκδοση πλούσιου συγγραφικού έργα στον τομέα του ευρωπαϊκού κινηματογράφου και πολιτισμού, μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Μπαθ και Χανίων. Συντονίζει τη Διεθνή Ομάδα Ποίησης στα Χανιά και ποιήματά της έχουν παρουσιαστεί σε περιοδικά και ανθολογίες στην Ελλάδα, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

 Wendy Everett was born in Jamaica and grew up in Wales. Since retiring as a professor in the University of Bath, England, where she published widely in the field of European cinema and culture, she has divided her time between Bath and Chania, Crete, writing poetry and running the Chania International Poetry Group. Her poems have appeared in journals and anthologies in Greece, France, and the UK. This, her first collection, is a sort of love song to Crete.


Add: 2020-08-29 17:28:16 - Upd: 2024-01-23 10:02:21