Το ταξίδι από τη Σμύρνη μου στην Ελλάδα μου
Εξώφυλλο/εικαστικό: Αποστολίδου, Ξένια
Επιμέλεια κειμένου: Τριανταφύλλου, Σοφία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-9547-90-1
Θερμαϊκός, Θεσσαλονίκη, 7/2020
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 12.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 350 γρ., 216 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Η συγγραφέας αφηγείται τη ζωή ενός κοριτσιού και το πώς εξελίχθηκε η μετέπειτα πορεία του, έπειτα από τον διωγμό που υπέστη μαζί με την οικογένειά του από την πατρίδα τους, τη Σμύρνη.
Περιγραφή

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το βιβλίο της Κλειούς Σοφρά, με τίτλο «Το ταξίδι από τη Σμύρνη μου στην Ελλάδα μου». Η συγγραφέας αφηγείται τη ζωή ενός κοριτσιού και το πώς εξελίχθηκε η μετέπειτα πορεία του, έπειτα από τον διωγμό που υπέστη μαζί με την οικογένειά του από την πατρίδα τους, τη Σμύρνη. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.


Υπόθεση

Η Μαρίτσα είναι ένα όμορφο και γεμάτο ζωή κορίτσι. Γεννήθηκε στη Σμύρνη και από μικρή ηλικία τη γοητεύουν η συγγραφή και η κατάκτηση γνώσεων. Μεγαλώνει σε ένα ευτυχισμένο περιβάλλον και περνά ευχάριστα τα παιδικά της χρόνια, μέχρι που αναγκάζεται να εγκαταλείψει μαζί με την οικογένειά της την πατρίδα τους και να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη όπου ξεκινούν μια καινούργια ζωή. Έχοντας ως κύριο μέλημα την προσωπική της καλλιέργεια και μόρφωση, η σκληρή μελέτη και η προσπάθεια την οδηγούν στα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης, όπου μια σειρά συμπτώσεων και συγκινήσεων ξεδιπλώνονται καθορίζοντας κι επηρεάζοντας αρκετά τη ζωή της. Η πραγματική, όμως, ευτυχία την περιμένει στην Ελλάδα, αλλά δεν θα την κατακτήσει εύκολα. Η σχέση με την οικογένειά της θα περάσει από δοκιμασίες, τρίτοι άνθρωποι θα σταθούν εμπόδιο, μα στο τέλος τη σκυτάλη θα παραλάβουν η αγάπη και η συγχώρεση.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Συγγραφέως

Η Κλειώ (Ευρύκλεια) Σοφρά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί σπούδασε και έζησε τα ωραιότερα χρόνια με τους αγαπημένους της γονείς έχοντας τις πιο γλυκές αναμνήσεις. Έχει ρίζες από τη Μικρά Ασία και συγκεκριμένα από τη Σμύρνη. Στα 22 της δημιούργησε οικογένεια και σήμερα ζει στη Σαλαμίνα. Έχει δύο αξιαγάπητους γιους. Το βιβλίο της «Το ταξίδι από τη Σμύρνη μου στην Ελλάδα μου» αποτελεί το δεύτερο έργο της μετά το «Πέρασε μισός αιώνας, Θεέ μου», (Θερμαϊκός, 2018).

Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2020-08-05 12:44:17 - Upd: 2023-08-11 13:57:46