Μπορείς να κινηθείς με αυτόν τον τρόπο;
Tο βιβλίο της κινητικής εξερεύνησης
The Book of Movement Exploration : Can You Move Like This? (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Ρέτσιου, Στέλλα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-6685-82-8
Fagottobooks, Αθήνα, 5/2020
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 15.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 72 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Το βιβλίο περιλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό δραστηριοτήτων που στοχεύουν στην εξερεύνηση της κίνησης και οι οποίες βασίζονται στα «στοιχεία κίνησης» όπως αυτά ορίστηκαν κι ονομάστηκαν από τον Rudolph Laban: Χώρος – Χρόνος – Βάρος – Ροή.
Περιγραφή

Το βιβλίο της κινητικής εξερεύνησης για παιδιά όλων των ηλικιών:

  • είναι η ελληνική έκδοση του πετυχημένου βιβλίου των John M. Feierabend , Jane L. Kahan με τίτλο The Book of Movement Exploration - Can You Move Like This? των εκδόσεων Gia Publications

  • περιέχει δημιουργικές κινητικές δραστηριότητες για την ανάπτυξη της αίσθησης του προσανατολισμού στο χώρο, στο χρόνο, στο ρυθμό, στη δυναμική και στη ροή της κίνησης.

  • αποτελεί πολύτιμο βοήθημα για όλους εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με την αγωγή του μικρού παιδιού και οραματίζονται μια αγωγή που να απευθύνεται στο παιδί σαν ενιαίο ψυχοσωματικό σύνολο.

  • είναι απαραίτητο στον εκπαιδευτικό μουσικής που θέλει να διδάξει μουσική μέσα από το σώμα του μικρού παιδιού.

Το παρόν βιβλίο είναι καρπός της συντονισμένης προσπάθειας δύο διακεκριμένων Αμερικανών παιδαγωγών. Ο καθένας τους συνεισέφερε για τη δημιουργία του γνώσεις κι ενοράσεις από τον τομέα της ειδίκευσής του. Η Jane Kahan, προερχόμενη από τον χώρο του χορού, με ειδίκευση στις θεωρίες κίνησης του Rudolph Laban, και ο John Feierabend από τον χώρο της μουσικής αγωγής.

Το βιβλίο περιλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό δραστηριοτήτων που στοχεύουν στην εξερεύνηση της κίνησης και οι οποίες βασίζονται στα «στοιχεία κίνησης» όπως αυτά ορίστηκαν κι ονομάστηκαν από τον Rudolph Laban: Χώρος – Χρόνος – Βάρος – Ροή.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδαγωγούς πρώιμης παιδικής ηλικίας, νηπιαγωγούς, γυμναστές, δασκάλους χορού, μουσικής και μουσικοπαιδαγωγούς. Οι δραστηριότητες που προσφέρονται σε αυτό μπορούν να εφαρμοστούν, με μικρές προσαρμογές, από κάθε εκπαιδευτικό, ανάλογα με τους παιδαγωγικούς στόχους που θέλει να πετύχει. Η κίνηση είναι το κατεξοχήν μέσον αγωγής που προσιδιάζει στη φύση των παιδιών. Μέσα από τις δραστηριότητες που προτείνονται στο βιβλίο ο εκπαιδευτικός μπορεί να εμπλουτίσει τα μαθήματά του με ιδέες παιδαγωγικά πρόσφορες και ιδιαίτερα ψυχαγωγικές για τα παιδιά αλλά και τον ίδιο!


Add: 2020-08-05 10:58:02 - Upd: 2021-03-17 18:30:01