Το κοράκι
The Stand (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-645-032-7
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 7/2020
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 29.90 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 1,106 γρ., 1440 σελ.
Περιγραφή

ο μετα-αποκαλυπτικό έπος του μετρ της λογοτεχνίας τρόμου
 

Το αποκαλυπτικό όραμα του Κινγκ, για έναν κόσμο που έχει πληγεί από μια θανατηφόρα επιδημία και είναι έρμαιο της αέναης μάχης μεταξύ καλού και κακού

Ένας άντρας το σκάει από μια μονάδα βιολογικών δοκιμών και μεταδίδει ένα μεταλλαγμένο στέλεχος της γρίπης, το οποίο αφανίζει το ενενήντα εννέα τοις εκατό της ανθρωπότητας μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων. Όσοι επιζούν είναι τρομαγμένοι και σαστισμένοι, και έχουν ανάγκη από έναν ηγέτη. Εμφανίζονται δύο υποψήφιοι –η Μάμα Άμπιγκεϊλ, μια καλοσυνάτη γυναίκα 108 ετών που τους προτρέπει να δημιουργήσουν μια κοινότητα στο Μπόλντερ του Κολοράντο, και ο Ράνταλ Φλαγκ, ο μοχθηρός «σκοτεινός άντρας» που αναζητά το χάος και τη βία. Στη μάχη των δύο για την εξουσία, οι επιζώντες καλούνται να επιλέξουν τον κατάλληλο ηγέτη –και, τελικά, να καθορίσουν τη μοίρα της ανθρωπότητας.

Πλήρης έκδοση χωρίς περικοπές

Είπαν για το βιβλίο:

«Το Κοράκι έχει τα πάντα. Περιπέτεια. Έρωτα. Προφητεία. Αλληγορία. Σάτιρα. Φαντασία. Ρεαλισμό. Όλεθρο. Τέλεια!»
–The New York Times Book Review

«Ο ευφυέστερος εφιάλτης που ονειρεύτηκε ποτέ κανείς αυτόν τον αιώνα.»
–Palm Beach Post

 «Απ’ όλες τις κοσμικές απειλές που έχουν αντιμετωπίσει κατά καιρούς οι ήρωες του Κινγκ, αυτή η αργή ολίσθηση στη σκληρότητα και την απανθρωπιά ίσως είναι η πιο τρομακτική, επειδή είναι η πιο αληθινή.»
–The New York Times Book Review
 

Ο Στίβεν Κινγκ θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς παγκοσμίως. Έχει γράψει πάνω από 50 μυθιστορήματα, 200 διηγήματα και δοκίμια, με πωλήσεις άνω των 350.000.000 αντιτύπων. Στα έργα του, πολλά από τα οποία έγιναν ταινίες ή σειρές, συγκαταλέγονται τα Σάλεμς Λοτ, Το Αυτό, Το Κοράκι, Η Λάμψη, Το Πράσινο Μίλι, Μίζερι, Καρδιές στην Ατλαντίδα, Outsider (Ο Ξένος), Εξύψωση.

Έχει τιμηθεί με πολλά σημαντικά λογοτεχνικά βραβεία. Ο Κινγκ ζει στο Μπάνγκορ του Μέιν με τη σύζυγό του, τη μυθιστοριογράφο Τάμπιθα Κινγκ.

Ετικέτες: Το κοράκι




Add: 2020-07-24 08:12:19 - Upd: 2021-10-21 14:41:04