ΑΕΝΑΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-564-958-6
Ελληνική, Νέα
€ 17.70 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 14 εκ, 200 γρ, 360 σελ.
Περιγραφή

Το έργο αυτό, με αφορμή μια περιήγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης, αφηγείται το συναρπαστικό ταξίδι μιας παρέας και συνάμα αποτελεί ένα εκπαιδευτικό οδοιπορικό στον γοητευτικό Κόσμο της Γνώσης, της Παιδείας και της Φιλοσοφίας.
Αυτή η συναισθηματικά φορτισμένη περιήγηση στο πιο σημαντικό μουσείο του κόσμου, γεμάτη από εικόνες, παραστάσεις, μηνύματα, γνώση και ερωτηματικά, πυροδοτεί μια ακατάσχετη επιθυμία γνωριμίας και μελέτης του ιστορικού, κοινωνικού, πολιτιστικού και παιδαγωγικού πλαισίου του Ελληνικού Πολιτισμού.
Με καθαρά εικονοπλαστική προσέγγιση ξεδιπλώνεται μπροστά μας η ισχυρή ορμή και η καθοριστική πνευματική δύναμη των μέγιστων Ελλήνων φιλοσόφων, που τροφοδότησαν τον ελληνικό και δημιούργησαν τον οικουμενικό πολιτισμό.
Η περιήγηση αυτή στη Χρυσή Εποχή του άφταστου Ελληνικού Πολιτισμού μάς προσφέρει μια γενική εποπτεία του πνευματικού θησαυρού γιγάντιων πνευμάτων, από τις απαρχές του φιλοσοφικού στοχασμού, τη γέννηση της Φιλοσοφίας, της αγωγής και της παιδείας, η οποία ακόμα και σήμερα παραμένει σύγχρονη, χρήσιμη και εξαιρετικά επωφελής.
Ένας ζωντανός περίπατος στον γαλαξία της σοφίας, που αρχίζει πάντα από την κοιτίδα του πολιτισμού. Ένας ασφαλής προορισμός για όλους όσοι θέλουν να προσανατολιστούν σ’ ένα ταξίδι στον Κόσμο της Γνώσης και της Φιλοσοφίας.