Η φλογέρα που έλεγε την αλήθεια
Εικονογράφηση: Νάκας, Γιάννης
Εξώφυλλο/εικαστικό: Αποστολίδου, Ξένια
Επιμέλεια κειμένου: Κάντζα, Νατάσα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-9547-89-5
Θερμαϊκός, Θεσσαλονίκη, 7/2020
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 12.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
21 x 29 εκ., 500 γρ., 48 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Πρόκειται για ένα παραμύθι που αποτελεί δώρο ζωής για την ψυχή του ανθρώπου και κυρίως του μικρού παιδιού. Είναι ένας ύμνος για τις αξίες της αλήθειας, της δικαιοσύνης και της αγάπης.
Περιγραφή

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το νέο βιβλίο της Ευρύκλειας Καραγιαννίδου,με τίτλο «Η φλογέρα που έλεγε την αλήθεια», σε εικονογράφηση του Γιάννη Νάκα. Πρόκειται για ένα παραμύθι που αποτελεί δώρο ζωής για την ψυχή του ανθρώπου και κυρίως του μικρού παιδιού. Είναι ένας ύμνος για τις αξίες της αλήθειας, της δικαιοσύνης και της αγάπης. Η συγγραφέας, όταν ήταν μικρή, το άκουγε από τη γιαγιά της, η οποία το είχε ακούσει σε μια τάξη του δημοτικού σχολείου, το 1939. Ο Άρης προστέθηκε στην ιστορία από τη συγγραφέα. Ήταν το αγαπημένο της σκυλάκι.


Βιογραφικό Συγγραφέως

Η Ευρύκλεια (Εύη) Καραγιαννίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Η καταγωγή της από τη μεριά του πατέρα της είναι από την Τραπεζούντα του Πόντου και από τη μεριά της μητέρας της από την Κωνσταντινούπολη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές. Έχει παρακολουθήσει τα προγράμματα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέματα τη «Διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη Σύγχρονη Εποχή», «Μουσείο και Παιδί», «Προληπτική Συντήρηση Έργων Τέχνης», «Ανασκαφική Συντήρηση και Πρώτα Σωστικά για τους Αρχαιολόγους Πεδίου» και το ξενόγλωσσο πρόγραμμα “Chemistry for Conservators” (International Academic Projects/Professional Training in Conservation of Antiquities, Collections Management and Museum Studies, London). Ως χημικός ερευνήτρια εργάζεται από το 2006 στη φαρμακευτική εταιρία «Pharmathen». Παράλληλα έχει ασχοληθεί ερευνητικά με τη συντήρηση πινάκων ζωγραφικής και αρχαιολογικών ευρημάτων από ύφασμα, κεραμικό, γυαλί, ψηφιδωτό, τοιχογραφία, μέταλλο, χαρτί, μάρμαρο και πέτρα. Έχει δημοσιεύσει 21 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και με τη συγγραφή βιβλίων και παραμυθιών ασχολείται ερασιτεχνικά τα τελευταία δύο χρόνια. Έχει παρακολουθήσει διάφορα συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και είναι μέλος του ελληνικού και αγγλικού τμήματος του Ινστιτούτου Συντήρησης (International Institute for Conservation, IIC) και της Ένωσης Ελλήνων Χημικών. Τον Ιανουάριο του 2019 εκδόθηκε το πρώτο της παιδικό βιβλίο, με τίτλο «Το Άρωμα της Μυρτώς», από τις εκδόσεις Θερμαϊκός.

 

Βιογραφικό Εικονογράφου

Ο Γιάννης Νάκας γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1977. Σπούδασε Αρχαιολογία στο τοπικό πανεπιστήμιο και ειδικεύτηκε στην Ενάλια Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο του Southampton της Μεγάλης Βρετανίας. Έχοντας δουλέψει επί σειρά ετών ως συμβασιούχος αρχαιολόγος σε διάφορες θέσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, στράφηκε τελικά στο εξειδικευμένο αρχαιολογικό σχέδιο αλλά και στην καλλιτεχνική εικονογράφηση. Έχει δημιουργήσει σχέδια και εικονογραφήσεις για μια σειρά επιστημονικών έργων, μουσειακών εκθέσεων, ψηφιακών εφαρμογών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και παιδικών βιβλίων και εκδόσεων – τα τελευταία με μια ιδιαίτερη βαρύτητα σε ιστορικά-αρχαιολογικά θέματα. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2020-07-08 11:08:57 - Upd: 2021-12-16 09:19:19