Ένας άλλος ξένος
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5278-35-9
Παράξενες Μέρες, Αθήνα, 3/2020
81η έκδ. || Πλήρης
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 12.72 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 200 γρ., 160 σελ.
τ. 1
Σύντομη περιγραφή
Μετά την συλλογή διηγημάτων ''Η νύχτα κοιμάται'' η Στέλλα Δέδε παρουσιάζει έπειτα από ένα ακριβώς χρόνο το πρώτο της μυθιστόρημα
Περιγραφή

Το πρώτο μυθιστόρημα της Στέλλας Δέδε έχει ως ήρωα τον Τζέιμς που ζει στο Εδιμβούργο και βρίσκεται στη δίνη μιας πρωτόγνωρης υπαρξιακής κρίσης.

Ξύπνησα ένα πρωί και αναρωτήθηκα ποιο είναι το νόημα όσον αφορά την ιστορία του βίου μου. Χωρίς να βρίσκω ικανοποιητική απάντηση, βάλθηκα ν` αδειάζω κούτες που είχα στοιβάξει στην αποθήκη του νέου μου σπιτιού. Εδώ και δύο εβδομάδες είχα μετακομίσει σε καινούργιο σπίτι μήπως και αλλάξει το γούρι... μήπως και η καθημερινότητά μου αποκτήσει μια άλλη, πιο ενδιαφέρουσα υπόσταση. Μάταια όμως. Ήμουν έτοιμος να αφεθώ στην αγκαλιά του αναπόφευκτου πεπρωμένου μου, όταν στα χέρια μου έπεσε σαν από μηχανής θεός ``Ο Ξένος``  του Καμύ το βιβλίο που μου δώρισε μια φίλη πριν πολλά χρόνια- βρισκόταν στριμωγμένο σε μια κούτα με παλιά βιβλία. Κι έτσι ξαφνικά, η ζωή μου άλλαξε ρότα... Είμαι ο Τζέιμς Γκραντ, ετών 40, κάτοικος Εδιμβούργου.

Η Στέλλα Δέδε γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ασχολήθηκε με τη διδασκαλία της αγγλικής και της γαλλικής γλώσσας και τη μετάφραση. Παρακολούθησε μεταπτυχιακά προγράμματα  στη Διδακτική Μεθοδολογία. Εργάζεται ως καθηγήτρια αγγλικών -ενίοτε και Ιστορίας- στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και εκπονεί διάφορα εκπαιδευτικά. Η ποιητική τηςσυλλογή Εντροπία κέρδισε το 3ο βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης το 2018 και το ποίημά της  ``Ενέδρα`` κέρδισε το 3ο βραβείο σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης την ίδια χρονιά. Το ποίημά της ``Ανοιξιάτικα ρετάλια`` βραβεύτηκε επίσης το 2018. Άλλα ποιήματα και διηγήματά της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς και έχουν δημοσιευτεί σε ανθολογίες και  στα περιοδικάDiastixo. gr, Εποχή κ. ά. Πέρυσι από τις  εκδόσεις Παράξενες Μέρεςεκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο,  η συλλογή διηγημάτων «Η νύχτα κοιμάται».


Add: 2020-06-24 07:49:06 - Upd: 2022-09-01 17:09:13