Οι ακρωτηριασμένοι
Die Verstümmelten (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-283-501-2
Ροές, Αθήνα, 6/2020
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 14.84 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
20 x 13 εκ, 256 σελ.
τ. 1
Γερμανική (γλώσσα πρωτοτύπου)
Σύντομη περιγραφή
Ένας υπάλληλος τραπέζης, παραδομένος στη μοιρολατρία, ρίχνεται στην αγκαλιά μια χήρας, η οποία τον εξουσιάζει φτάνοντας στη σεξουαλική κακοποίηση. Πυροδοτείται τότε μια λαίλαπα από γεγονότα που απειλεί να αφανίσει ολόκληρο τον κόσμο του. Ένα σκοτεινό μυθιστόρημα με δαιμονική δύναμη…
Περιγραφή

Ο υπάλληλος τραπέζης Φραντς Πόλτσερ, παγιδευμένος σε έναν ψυχρό εργασιακό κόσμο, έχει παραδοθεί στη μοιρολατρία και, ουσιαστικά, φυτοζωεί σε μια αέναα επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα. Το μόνο που τον συγκροτεί και τον συγκρατεί στη ζωή είναι η ακούραστη επιδίωξη της τάξης και της ασφάλειας, ως προστασίας από ένα εχθρικό και απρόβλεπτο, όπως το αντιλαμβάνεται, περιβάλλον. Εκείνο που του επιτρέπει να αντέχει τον αβάσταχτο βίο είναι η προβλεψιμότητα της κάθε ημέρας. Ο κόσμος είναι ο πιο άσπονδος εχθρός του.

Ο φόβος απέναντι σε κάθε αλλαγή τον ρίχνει στην αγκαλιά της σπιτονοικοκυράς του, της Κλάρας Πόργκες, μιας μαραμένης χήρας, η οποία ξέρει να εκμεταλλεύεται τις φοβίες του και τον εξουσιάζει πλήρως, μέχρι του σημείου της σεξουαλικής κακοποίησης.

Πυροδοτείται τότε μια λαίλαπα από γεγονότα, ένα κουβάρι από αδιέξοδα, θρησκευτικό φανατισμό, φιλαργυρία και βίαιη σεξουαλικότητα, που απειλεί να αφανίσει στο πέρασμά της όχι μόνο την τάξη αλλά και όλα τα πρόσωπα του μυθιστορήματος.