ΚΑΘ’ ΟΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-628-083-2
Κάπα Εκδόσεις, Περιστέρι, 5/2020
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 8.48 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 23 εκ., 64 σελ.
Περιγραφή

Η τρίτη συλλογή του Βασίλη Μαρουλά. Περιλαμβάνει 46 [σαν]ποιήματα και 8 υστερόγραφα.

Ο Βασίλης Μαρουλάς γεννήθηκε και ζει στην Καβάλα, ενώ ταξιδεύει συχνά σ’ ένα αγρόκτημα που απέχει 2 ολόκληρα χιλιόμετρα από το σπίτι του, διότι ως γνωστόν σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι. Δεν ασχολείται με αγροτικές εργασίες, διότι πιστεύει ότι δεν πρέπει να ενοχλούμε τη Φύση και να ταλαιπωρούμε το σώμα μας. Σε εκείνη τη ζούγκλα, έγραψε το «καθ’ οίκον περιορισμός», μήνες πριν γίνει διάσημος ο κορονοϊός, άρα στο περιεχόμενο του βιβλίου μην αναζητήσετε ομοιότητες με την κατάσταση της καραντίνας.

Εργάστηκε επί 32,5 χρόνια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ για να αποκτήσει πιο ολοκληρωμένη εικόνα «υπηρέτησε» ενδιάμεσα και ως ασθενής για περίπου 1 έτος. Οι εμπειρίες αυτές τον οδήγησαν στον θαυμασμό για τη φθαρτότητα του σώματος. Αρκετές φορές σταματούν αυτοκίνητα μπροστά του για να περάσει απέναντι στο δρόμο, με τους οδηγούς να θυμώνουν επειδή εκείνος δεν κουνιέται. Δεν θέλει να περάσει απέναντι, απλώς αποχαυνωμένος στέκεται και παρατηρεί.

Πιστεύει ακράδαντα ότι τα πάντα γύρω μας, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, είναι ένα πείραμα εν εξελίξει μέχρι να αποφασιστεί η τελική μορφή τους, οπότε θεωρεί την παρατήρηση απαραίτητη.

Το «καθ’ οίκον περιορισμός» ανήκει στο είδος της εξομολογητικής ποίησης, το οποίο ο ίδιος δε γνωρίζει τι είναι, αλλά του το είπαν και του άρεσε.

Από την Κάπα Εκδοτική κυκλοφορούν άλλες δύο (σαν)ποιητικές συλλογές του. Το «εκεί…» και το «Έρωτες και μάχες αυτοτελείς».


Add: 2020-05-12 09:50:08 - Upd: 2020-05-12 09:50:08