Κυνηγώντας την ελευθερία
Μία από τις συναρπαστικότερες αληθινές ιστορίες του Β΄παγκοσμίου πολέμου
Κυνηγώντας την ελευθερία : Μία από τις συναρπαστικότερες αληθινές ιστορίες του Β΄παγκοσμίου πολέμου (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-81290-2-3
Athos Press, Αθήνα, 11/2015
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 19.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
20 x 13 εκ, 386 σελ.
Περιγραφή

Μία από τις συναρπαστικότερες αληθινές ιστορίες τού Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που ξεπερνά σε πλοκή και κατάληξη ακόμα και τούς καλύτερους σεναριογράφους τού Hollywood.

1941, Μάχη της Κρήτης. O Νεοζηλανδός Υπολοχαγός W. B. Thomas τραυματίζεται βαριά στη μάχη τού Γαλατά.
Αιχμαλωτίζεται από τους Ναζί και μεταφέρεται σε διάφορα νοσοκομεία και στρατόπεδα αιχμαλώτων πολέμου, απ’ τα οποία προσπαθεί να δραπετεύσει ακόμα και με κινηματογραφικόυς τρόπους.
Καταλήγει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, στο κολαστήριο του Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.
Καταφέρνει τελικά να διαφύγει και με τη βοήθεια πολλών ελληνικών οικογενειών θα φτάσει με τα πόδια στη Χαλκιδική και θα βρει καταφύγιο στο Άγιο Όρος.
Στον Άθωνα, έρχεται αντιμέτωπος με πρωτόγνωρες καταστάσεις. Απλοί μοναχοί ασκητές και επιφανείς Γέροντες Μοναστηριών, προσπαθούν να τον υποθάλψουν και να τον διαφυλάξουν από τους Ναζί, που τον κυνηγούν απεγνωσμένα, μέχρι να βρει τρόπο να διαφύγει και να επιστρέψει στη μονάδα του.

Ο πρώην Νεοζηλανδός δραπέτης που αψήφησε επιδεικτικά τον Ναζισμό, δεν σταμάτησε ποτέ να επισκέπτεται και να ευχαριστεί τους Έλληνες.
Ακολούθησε μία λαμπρή στρατιωτική καριέρα και θεωρείται έκτοτε, ένας ζωντανός θρύλος. έφυγε από τη ζωή το 2017 σε ηλικία 98 ετών, αφού πρόλαβε και είδε την ιστορία που είχε γράψει ο ίδιος το 1953 στα αγγλικά, να εκδίδεται και στα ελληνικά μετά από μισό εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως σε πολλές γλώσσες. Το πρωτότυπο βιβλίο έφτασε να διδάσκεται στο Πανεπιστημιο τού Cambridge στο τμήμα Ιστορίας τού Β’ Π.Π.


Η έκδοση αυτή, περιλαμβάνει στο τέλος της όλο το ιστορικό ντοκουμέντο που έφερε στο φως η ιστορική έρευνα τού Γιώργου Σπανού. Επίσης, έχουν ενσωματωθεί και όλες οι προσωπικές μαρτυρίες τού πρωταγωνιστή, τις οποίες κατέθεσε στον Γιώργο Σπανό λίγο πριν το τέλος του.

Add: 2020-03-31 06:39:53 - Upd: 2021-03-17 18:30:00