Ο πρώτος παιδικός συνεταιρισμός
Αναζητώντας τις ιδέες και τις αξίες του συνεταιριστικού πνεύματος
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-82374-1-4
Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Σκληρόδετο
29 x 20 εκ, 492 γρ, 74 σελ.
Περιγραφή

Ένας εμπνευσμένος δάσκαλος με την υποστήριξη των συναδέλφων και ευρύτερα του σχολείου κατάφερε να μυήσει δώδεκα μαθητές και μαθήτριες της Δ΄ τάξης του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς "Ρήγας Φεραίος", στο πλαίσιο της έκτης ενότητας του μαθήματος της Γλώσσας (Ιστορίες Παιδιών) και του μαθήματος Μελέτη Περιβάλλοντος (Πολιτισμός), στις ιδέες και τα οράματα του συνεταιριστικού κινήματος.
Οι μαθητές ασχολήθηκαν με την δημιουργία της δικής τους ιστορίας για έναν μαθητικό συνεταιρισμό, έγραψαν, δημιούργησαν χαρακτήρες για την αφήγησή τους, προβληματίστηκαν έπαιξαν, εικονογράφησαν και διαμόρφωσαν την εξέλιξη και το αποτέλεσμα της ιστορίας τους στηριζόμενοι στις ιδέες και τις αξίες του συνεταιριστικού πνεύματος. Αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία μιας πολύπλευρης αφήγησης με μια καινοτόμο υποστηρικτική μέθοδο εξ` αποστάσεως που βασίστηκε στο θεατρικό παιχνίδι.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς, με αφορμή τα 100 χρόνια λειτουργίας του, αγκάλιασε τη προσπάθεια και προέβη στην έκδοση της εργασίας τους. Έτσι τιμάται και υποστηρίζεται η νέα γενιά των ερχόμενων Ζαγοριανών συνεταιριστών και μελλοντικών επιστημόνων. Η έκδοση εκτός από την μαθητική ιστορία περιλαμβάνει και τα ζωγραφικά έργα των παιδιών.

Γράφουν οι μαθητές: Αυγέρου Δέσποινα, Βασιλείου Γεωργία, Γεωργούδη Μαριλίζα, Γεωργούδης Στέλιος, Ζούνου Έλενα, Ζούνου Ιουλία, Μιράκα Ορέστης, Μπαρούτας Στέφανος, Μπατάνης Αργύρης, Μπιφάνης Παναγιώτης, Σαμπάνι Ιγκνάσιο, Στεργίου Νίκος