Τα στοιχεία που ζωογονούν τη διάνοια
Το βιβλίο ενέπνευσαν ο βίος και το έργο του Πυθαγόρα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5071-90-5
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 8.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
12 x 20 εκ., 74 γρ., 48 σελ.
Περιγραφή

Το Βιβλίο-Δίαυλος "Τα Στοιχεία που ζωογονούν την διάνοια" παρέχει στον αναγνώστη του το στέρεο έδαφος, όπου μπορεί να περπατήσει για να ζωντανέψει ξανά στην μνήμη του όσα του δίνουν δύναμη, για να ανακαλέσει στην φαντασία του όσα έχει μάθει να αγαπά και για να ολοκληρώσει στην διάνοιά του τις "σφαίρες" που την ζωογονούν.

Το Βιβλίο-Δίαυλος "Τα Στοιχεία που ζωογονούν την διάνοια" δίνει στην ψυχή το μέτρο που χρειάζεται για να επιβιώσει, να πάψει να διαχέεται σε αλλότριες κατευθύνσεις και να συγκεντρωθεί μόνο σε αυτό που έχει ανάγκη και χρειάζεται. Δεν είναι κάτι που μπορεί να υποδείξει γιατρός, φίλος, γνωστός ή συγγενής, γιατί για κάθε άνθρωπο είναι εντελώς διαφορετικό εκ φύσεως και όχι εξ επιλογής.

Υπάρχουν στοιχεία που ζωογονούν την διάνοια, μας λέει ο Πυθαγόρας και άλλα πάλι που την απονεκρώνουν. Γιατί η διάνοια είναι η κινητήρια δύναμη των έργων μας και η αστείρευτη ενέργεια των στοχασμών μας.

Η διάνοια είναι η πιο φιλική προς τον άνθρωπο ιδιότητα της ψυχής, αυτή παράγει την διάθεση για κοινά έργα, σε αυτήν κατοικούν τα αισθήματα της αλληλεγγύης και της ομόνοιας, αυτή μας προτρέπει να διάγουμε βίο κατά τις αξίες και την εσωτερική μας αλήθεια.

Αν η διάνοια είναι υγιής δεν σε τρομάζει καμιά σκέψη όσο και αν είναι λεπτοφυής. Μπορείς να κινείσαι στους απέραντους κόσμους της ανθρώπινης λογικής και πάντα τον δρόμο σου να βρίσκεις, ενώ παράλληλα να είσαι τόσο υψιπετής που να ανεβαίνεις στα ψηλά πατώματα, εκεί που η νέα γνώση κατοικεί, να την αντιλαμβάνεσαι, να την μορφοποιείς και να δίνεις στους ανθρώπους τα αγαθά της δικής σου ψυχής.


Add: 2020-03-31 06:39:53 - Upd: 2020-03-31 14:41:53